Sociální sítě
Nahoru

Tiziano na Pražském hradě

Císařská konírna Pražského hradu bude hostit exkluzivní výstavu benátského renesančního malíře Tiziana. Zároveň je to poprvé, co se do České republiky dostane takové množství jeho vzácných děl. Výstava nese název „Tiziano – Vanitas. Básník obrazu a odstínu krásy“ a budete si ji moct užít od 26. listopadu 2015 do 20. března 2016.

POZVANKA_CZ

Tiziano svým talentem pro využití barev a šerosvitu ovlivnil své současníky i budoucí generace malířů. Výstava přináší nový pohled na jeho tvorbu a bude zaměřená na portréty a vyobrazení ženské krásy, jako například na obrazu Vanitas. Poprvé v historii uměleckých výstav budou na Pražském hradě vystaveny obrazy „Mladé ženy se zrcadlem“ neboli „Vanitas”.

TIZ_konirna4

Na výstavě si dále užijete díla reprezentující „Krásu“, konkrétně třeba obraz s názvem Flora, který byl dosud vystavován pouze v Galerii Uffizi ve Florencii. K vidění však budou také malířovy autoportréty, předměty, které Tiziano používal nebo Diplom císaře Karla V., díky němuž byl Tiziano nominován na člena Palatiny a Rytíře římského impéria.

Tiziano Vecellio, zv.Tizian_ Toaleta mladé ženy_ Olej na plátně, 1512-1515, inv. č. O 34_ Správa Pražského hradu, foto_ Jan Gloc

Kurátory výstavy jsou historik umění profesor Lionello Puppi a profesorka Serena Baccaglini. Koordinátorkou je doktorka Monika Burian Jourdan, organizace probíhá ve spolupráci Správy Pražského hradu a Art for public. Otevřeno je denně od 10 do 18 hodin, základní vstupné stojí 180 Kč.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.