Sociální sítě
Nahoru

Italská trattorie v Praze

Restaurace Aldente, která je vším, čím má italská trattorie být, představuje novou podobu interiéru a novinky v jídelním lístku. Kuchařský tým posílil šéfkuchař Giovanni Andrea Bernardini.

ALDENTE_SIE_4883

„Přijdou-li k nám Italové, začínají předkrmem antipasti, pokračují poloviční porcí těstovin, pak následuje maso nebo ryba a na závěr samozřejmě ještě dezert,“ říká o tradiční italské hostině Bernardini. Menu jde napříč celou italskou kuchyní s jedinou výjimkou – pizzy. Naopak nechybí speciality z čerstvých ryb, hovězího a vepřového masa přímo z Toskánska.  „Těstoviny jsou v Itálii číslo jedna. Nejoblíbenější jsou spaghetti s mořskými plody, s bazalkovým pestem nebo carbonara. Vyrábíme si ale i další druhy včetně plněné pasty nebo bramborových noků,“ dodává Bernardini.

ALDENTE_SIE_4964

Vinotéka v moderní trattorii nesmí chybět, v Aldente je umístěna ve spodní části provozovny a najdete v ní více než 250 druhů vín z nejrůznějších částí Itálie. Jednotlivá vína z rozdílných italských regionů vybírali sommelieři Filip Folprecht a Marek Žídek, kteří se snažili, aby co nejlépe ladila s chutěmi jednotlivých jídel. Pochutnat si můžete například na oceněném šumivém vínu Ferrari Perlé, Sori Tildin Angelo Gaja 1998 nebo třeba na Brunello di Montalcino Poggio Salvi 1979. 

ALDENTE_SIE_4763

O víkendu se děti mohou seznámit s výrobou těstovin a samy si to vyzkoušet pod dohledem kuchařů. Na výběr mají také čtyři druhy omáček – alla bolognese, al pomodoro, al formaggio a con burro e parmigiano. To je pro malé strávníky zcela zdarma, zatímco rodiče se v klidu nají pravé Itálie.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.