Sociální sítě
Nahoru

Univerzita kávy v novém

Společnost LE PATIO INTERNATIONAL, prodejce prémiové kávy illy, přichází s novou podobou Univerzity kávy. Ta se přesunula do prostor karlínské Kotelny a nabízí i množství nových kurzů jak pro profesionály, tak pro nadšené laiky. Již od roku 2009 je cílem Univerzity kávy vzdělávat baristy, podnikatele, pěstitele, ale i širokou veřejnost se zájmem o kávu.

DSC_3240_1200Díky novým prostorům jsme nyní schopni nabídnout mnohem širší paletu kurzů. Základem zůstává klasika – jak se správně starat o provoz kavárny, jak udělat perfektní espresso a další kávové nápoje a jak komunikovat se zákazníkem. Nabízíme však také zvládnutí nejmodernějších postupů přípravy espressa jako např. Gravitech Black Eagel nebo různé systémy filtrace kávy, Trifecta a jiné. Dokonce vypisujeme i takové speciality jako je kurz zaměřený na přípravu pokrmů z kávy,“ říká k Univerzitě lektor a barista Tomáš Komberec.

DSC_3185_1200Jednotlivé kurzy představují kávovou kulturu do nejmenších detailů, celý proces od pěstování kávy na plantážích, přes zpracování kávy, její cestu do Evropy, pražení a balení až po šálek dokonale připraveného espressa. Kurzy se ale nezaměřují jen na kávu samotnou, ale také na čaje, čokolády či ekonomiku provozu. Pokud se i vy toužíte naučit, jak připravit perfektní kávu, ať už doma nebo v kavárně, chcete vytříbit svůj latté art nebo zjistit více o cuppingu, tak neváhejte a navštivte www.unicaffe.cz, kde se dozvíte vše o aktuální nabídce kurzů a možnostech rezervace.

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.