Sociální sítě
Nahoru

Lednový útěk za sluncem: Tenerife pod taktovkou Ritzu

Pokud nepatříte mezi workoholiky, kteří si s prvními dny nového roku snaží vykompenzovat pracovní deficit z dní svátečního volna, využijte začátek ledna k relaxu v teple. Ideální únikovou destinací pro tyto dny jsou Kanárské ostrovy. Teploty tady dosahují příjemných pětadvaceti stupňů, dny jsou zalité jižním sluncem a šumění palem ve větru na pozadí tyrkysové oblohy vám dá snadno zapomenout na české teploty s šeď. Přitom všem je příjemnou skutečností, že když se vám podaří „chytit“ dobrou letenku, jste tady z Prahy za příjemné čtyři hodiny letu. My k návštěvě doporučujeme Tenerife, největší z Kanárských ostrovů. Právě tady najdete nepsaně nejluxusnější resort celého souostroví, Ritz-Carlton Abama.

custom_RCABAMA_00190_197320Trochu jiná pláž na Tenerife

Náš cíl a tenerifské zázemí se nachází se na jihu ostrova a kontrast s masovými turistickými letovisky je více než zjevný. Komplex v duchu feng-šuej inspirovaný maurskou historií místa disponuje semi-privátní pláží, kterou Ritz nechal vytvořit prokopáním přilehlé rokle až ke břehu oceánu. Původní černý vulkanický písek překrývá cukrově bílá prachová pláž založená na písku dovezeném ze Sahary. I přes všechny tyto úpravy směřující k dokonalosti pláž Abama vypadá, jako by ji tady takhle Atlantik omýval odjakživa. Abama Beach IIVaše beach teritorium zcela prosté plážových prodavačů, stánků páchnoucích přepáleným olejem a stovek slunečníků ohraničují útesy, o něž se v závoji slané pěny tříští dynamické vlny. Objednejte si z nedalekého baru koktejl z rumu a čerstvého ovoce nebo lahev chlazené cavy a vychutnávejte si laskání slunečních paprsků v klidu, soukromí a obklopení zaslouženým novoročním luxusem. Samozřejmostí je tady pětihvězdičkový servis, do kterého se počítá i to, že z pokoje na pláž i z pláže na pokoj vás samozřejmě odveze jeden z mnoha hotelových buggy.

El Mirador swimming pool - TwilightGolf v ráji

Pokud ovšem hrajete golf, existuje vysoká pravděpodobnost, že na pláž se ani nepodíváte. K resortu totiž patří jedno z top trojky nejlepších hřišť Španělska, těšit se můžete na mistrovský greeen s 22 vodními překážkami včetně vodopádu a 300 druhy stromů. Asi nemá smysl básnit o tom, jak jsou pokoje a apartmá úžasné, vzdušné, prostorné a luxusní – všechna tato superlativa prostě patří ke značce Ritz jako samozřejmost. Určitě je ale dobré vědět, že pokud byste v Abamě chtěli strávit delší čas, jsou vám k dispozici i vily.

Panoramic view III3 hvězdy od Michelina

Co ovšem samozřejmostí není, je fakt, že resort je ověnčen hned třemi michelinskými hvězdami. Dělí se mezi dvě restaurace, jednohvězdičkovou japonskou Kabuki a dvouhvězdičkou baskickou M.B., jíž vládne legenda evropské gourmet scény Martín Berasategui. Kterou z nich myslíte, že vám doporučíme? Víc je prostě víc, minimálně u michelinských hvězd rozhodně. Jedenáctichodové menu v M.B. vás vyjde v přepočtu na necelé 4000 korun za osobu, což je samozřejmě částka bez vinného párování, a září na něm delikatesy jako jsou krevety v ceviche na lehce pikantním ledovém prášku z kukuřice s uzenými střenkami a zmrzlinou z leche de tigre. Nepotrpíte-li si na hvězdičky, stále máte 12 možností, kde se najíst, což je při kapacitě hostů dosahující počtu 2000 úctyhodná nabídka. A když už budete na Tenerife, nechte se krom luxusu okouzlit i autentickým šarmem městečka La Laguna, jehož krásy jsou pod ochranou UNESCO (máte to z Abamy necelé dvě hodiny jízdy), nebo se po horských serpentinách přibližte k vrcholu nejvyšší hory Španělska, sopky Pico del Teide.

Copyright 2014 Matthew  Shaw. See licence supplied with this image for full terms & conditions. Copy available at: www.matthewshaw.co.uk/copyright.html Not for use by architects, interior designers or other hotel suppliers without permission from Matthew Shaw. If in doubt, please do not use.

Více z rubriky Exotika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.