Sociální sítě
Nahoru

NEJDRAŽŠÍ MINCE SVĚTA POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE

Národní Pokladnice umožnila návštěvníkům Nové budovy Národního muzea setkání s unikátní mincí Flowing Hair Dollar a bostonskou originální kopií Deklarace nezávislosti USA. HML_8377Tato jedinečná mince z roku 1794, v hodnotě více než 10 milionů dolarů, je vůbec nejdražší mincí na světě, která se kdy objevila na světových aukcích. HML_8352Vůbec poprvé v historii putuje mince Flowing Hair Liberty Dollar do Evropy. Mince poputuje do osmi hlavních evropských měst: Prahy, Varšavy, Tallinu, Helsinek, Stockholmu, Osla, Dublinu a Londýna. Česká republika má tu čest představit tento numismatický skvost jako první. Turné pořádá Samlerhuset Group, mateřská společnost Národní Pokladnice s. r. o. HML_9006„Je nám ctí představit poprvé v České republice minci, která je nejen nejdražší, ale též sehrála významnou roli v amerických dějinách. Jde o mimořádnou a neuvěřitelně vzrušující událost. Flowing Hair Liberty Dollar přivážíme do Prahy spolu s bostonským originálem kopie Deklarace nezávislosti USA a díky spolupráci s Národním muzeem se na tyto dva milníky americké historie bude moci přijít podívat mnoho lidí,“ říká Luboš Krčil, ředitel Národní Pokladnice. HML_9113„Před čtyřmi lety jsme měli jedinečnou možnost hostit v Nové budově Národního muzea unikátní minci Double Eagle, která vyvolala mezi návštěvníky mimořádný zájem. Velmi rádi jsme se tedy znovu ujali role hostitele a nyní máme tu čest představit nejdražší minci světa Flowing Hair Liberty Dollar, jež je v rámci putování po evropském kontinentě poprvé odhalena v Národním muzeu,“ dodává generální ředitel Národního muzea Michal Lukeš při zahájení výstavy. HML_8026

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.