Sociální sítě
Nahoru

Škola vaření Chefparade: Návrat k české klasice aneb Umění dokonalé svíčkové za jeden večer

Pokud se zajímáte o vaření a gastronomii, pravděpodobně už vás neminul nějaký odborný kurz italské kuchyně, sushi nebo úpravy steaků. Co ale vyzkoušet návrat ke kořenům? Jedna z našich předních škol vaření Chefparade nabízí kurz české klasiky, který vás zavede zpátky do kuchyně vašich babiček a oživí lásku k domácí tradici. Minimálně u nás to tak fungovalo a pasta nebo mořské plody jsou na nějaký čas odsunuty z výsluní domácího vaření.

chefsparade_3Hlavním esem kurzového menu je určitě svíčková na smetaně s nadýchaným žemličkovým knedlíkem – až se s ním seznámíte blíže, kynutá klasika upadne v zapomnění, tohle je totiž o poznání chutnější, dekorativnější a navíc jednodušší varianta. Lektor Jan Rambousek, hvězdný finalista československého Masterchefa, vás naučí vše od základu, včetně výběru vhodného masa a jeho následného drezírování a špikování nebo pravidel extrasilného vývaru do základu kultovní omáčky. Pod jeho odborným vedením se naučíte všechny postupy a techniky a je už pak jen na vás, jak svou perfektní sváteční svíčkovou vyšperkujete.

chefsparade_1O poznání rychlejším jídlem, které se v kuchyni Chefparade naučíte, je vepřová krkovička na karamelizované červené cibuli se špekovým knedlíkem. Její křehkost a dokonalá souhra chutí dotažená křehkou cibulkou přesvědčí i kuchaře, kteří jinak upřednostňují práci s libovějším masem. Svůj polévkový repertoár si obohatíte o poctivou zelňačku. Ta překvapí jednoduchostí a rychlostí přípravy, ale i nezaměnitelnou sladko-slanou-kyselou chutí, díky níž možná zase na chvíli zapomenete na asijské trendy jako je miso nebo Pho.

chefsparade_2Napadá vás jako sladká tečka na závěr kurzu české kuchyně něco jiného než tradiční štrúdl? Vzhledem k časové náročnosti celého menu sice závin v Chefparade nepřipravují z taženého těsta, ale výsledek je stejně vynikající a dozvíte se i pár skvělých triků – věděli jste třeba, že těsto vám v troubě zhnědne jedině při teplotě nad 120 stupňů?

chefsparade_4Česká kuchyně v Chefparade patří mezi delší kurzy, takže se připravte na celoodpolední nebo celovečerní program se sklenkou dobrého vína ve společnosti nadšenců zapálených do kulinářského umění. Kapacita kurzu je 12 osob a pracuje se ve skupinkách po třech, takže si s sebou buď můžete vzít doprovod a užít si netradiční zážitek s někým, koho už znáte, nebo vaření pojmout jako originální příležitost k seznámení. Oceňujeme i následný servis, na svého lektora se můžete i po kurzu kdykoliv obrátit s dotazem nebo žádostí o radu, abyste své recepty dotáhli k dokonalosti. Další kurz české kuchyně se v Chefparade chystá na sobotu 20. března od 11 hodin a vyjde vás na 1590 korun. Naši zvědavost ovšem dráždí třeba i Tradiční recepty vietnamské kuchyně, plánované na 11. března.

Škola vaření Chefparade, Husitská 56, Praha 3 Tel.: +420 730 155 087, www.chefparade.cz

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.