Sociální sítě
Nahoru

Maksim Mrvica přiveze chorvatský temperament i nostalgii

Chorvatský klavírní virtuos Maksim Mrvica opět navštíví Českou republiku a to hned dvakrát. 16. dubna vystoupí v Brně a hned o den později, tedy 17. dubna, v Praze. Vůbec poprvé se představil pražskému publiku už loni v květnu roku, kdy se mu podařilo okouzlit diváky v divadle Hybernia. Nyní se po roce vrací a k pražskému koncertu v Hybernii přidává i druhý, v Sono centru Brno. A vstupenky? Ty již jsou v předprodeji sítě Ticketpro, a to od 770 Kč, nicméně více se vyplatí prémiová místa, neboť cena je pouhých 1 200 Kč.

IMGP7052-mMaksim fanouškům chorvatské kultury, kterým doporučujeme nejlepší chorvatskou restauraci u nás – Chorvatský Mlýn, přiveze svůj klasický crossover program, kde nebudou chybět největší hity jako Croatian Rhapsody, The Godfather Theme nebo Exodus. Maksim začal hrát na piano, když mu bylo devět let. Už v jedenácti absolvoval první sólový koncert s orchestrem. Jeho touze stát se klavírním virtuosem nezabránila ani válka. Během občanské války Maksim cvičil v suterénu hudební školy ve svém rodném městě. Jeho vytrvalost sklidila své ovoce. Po čase získal několik ocenění na prestižních hudebních soutěžích a nahrál své první album, za které získal čtyři ceny Porin (Chorvatské Grammy).

Hudební vzdělání získal na několika prestižních konzervatořích v Chorvatsku, Maďarsku a ve Francii. V současné době je jedním z nejlépe prodávajících crossover pianistů na světě. Na svém kontě má osm studiových alb, kterých se prodalo více než čtyři miliony kusů ve více než 57 zemích.

Více z rubriky Hudba

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.