Sociální sítě
Nahoru

Pražská gastronomie na „druhé straně řeky“

Máte občas pocit, že vaše cesty za zábavou, dobrým pitím a jídlem končí stále v těch samých podnicích v centru Prahy? Toužíte po změně, ale nevíte jakým směrem se dát? Nasměrujte svůj kompas na druhou stranu řeky a prozkoumejte smíchovská zákoutí, kde na vás čekají nejen nové tváře, ale především nevšední zážitky. Jedinečným místem, které umí pohladit nejen vaše chuťové buňky, ale především duši, je koktejlový bar PROLOG (Nádražní ulice 57, Praha 5). Pokud se chcete cítit jako opravdová dáma či neodolatelný gentleman, zavítejte právě sem a nechte se uhranout zdejší atmosférou, originálními koktejly, vybranými specialitami a elegantním interiérem. Věřte, že perfektní služby a osobní přístup celého týmu vás zde pozdrží do pozdních večerních hodin.

Posirovane fikyNení pochyb, že jídlo v Prologu je stejným zážitkem jako nabízené koktejly. Již nemusíte přebíhat z restaurace do baru či naopak, protože v Prologu máte vše pod jednou střechou, a to v té nejvyšší kvalitě. Jídelní lístek vhodně doplňuje ten nápojový a přítomným hostům nabízí mnohem více než standardní tapas, jak tomu v mnoha koktejlových barech bývá. Vybírat můžete z předkrmů, hlavních jídel, dezertů i finger food. Veškeré pokrmy jsou připravovány v duchu fine dining a slibují nezapomenutelný zážitek, který podtrhuje stylový interiér, atmosféra luxusního prostředí a samozřejmě perfektní servis. Vytříbená kuchyně se zde podává až do pozdních nočních hodin!

Grilovane foie grasV Prologu šéfkuchaři vsadili především na čerstvost a jednoduchost. Pochutnat si můžete například na populárních ústřicích dovezených až z Bretaně, tuňákovi připraveném na několik způsobů, kalamárech, tygřích krevetách či výtečném kaviáru (Prunier Royal Black), podávaném v ruském duchu se zakysanou smetanou a bliny. U mořských plodů se dbá především na to, aby byla zachována jejich nenahraditelná chuť. Proto v místní kuchyni zacházejí s ingrediencemi opatrně a sází především na exkluzivitu surovin a osvědčené receptury.

Interier baru PrologPro milovníky masa doporučujeme vyzkoušet oblíbený hovězí tataráček, carpaccio či steak. Pokud preferujete kuřecí maso, objednejte si kuřecí špízky či kuřecí prso s lahodnou estragonovou omáčkou – nebudete litovat. Populárním chodem zejména pro pány je samozřejmě šťavnatý beef burger s domácími hranolkami. Pokud ale stále váháte a přemýšlíte, čím ukojit svůj náročný apetit, dejte na doporučení personálu a ochutnejte grilované foie gras. Tato delikatesa vás rozhodně příjemně překvapí originální kombinací kachních jatýrek s pastiňákovým pyré a červeným zelím. Za zmínku v jídelním lístku určitě stojí i nejedna sladká tečka. Vaše chuťové buňky se určitě rozplynou nad čokoládovou pěnou i nad pašírovanými fíky, které jsou vhodně doplněny vanilkovou zmrzlinou a mandlovými sušenkami.

50 Shades of GimletJak již bylo naznačeno, kuchařské umění a nápojová gastronomie jdou v tomto jedinečném podniku ruku v ruce. Ochotný personál vám vždy velmi rád doporučí vhodný drink k vybranému pokrmu či naopak. Báječnou kombinací je například spojení hovězího steaku s hořkosladkým koktejlem Pipes & Dreams – drinku, který dokáže veškeré starosti zahalit do mystického dýmu a, díky báječnému propojení pepře, švestek a čokolády, dodat hovězímu masu perfektní plnost chutí. Velice atraktivní a vhodné je také párovat finger food s jednotlivými koktejly. Krásně například funguje jemná sladkost tygřích krevet s mangovým purée v kombinaci s hořkým, a přitom svěžím, koktejlem Under Bridge Society.

Prolog má neustále nějaká zajímavá esa v rukávu. Po zmiňovaném jídelním menu se hostům v brzké době naskytne i příležitost ochutnat nové nápojové menu, které nabídne nejedno překvapení. Těšit se můžete nejen na koktejly od Achima Šipla (světového šampiona v přípravě nealkoholických koktejlů z roku 2013), ale především na Sedm hříchů – sedm nezapomenutelných prožitků, které vám barmanští mistři připraví v podobě krásných a elegantních koktejlů. Pokud rádi hřešíte, tak jedině velkolepě a nejlépe v Prologu. Pohoda a harmonie jsou v Prologu všudypřítomné a hostům dávají pocit komfortu a klidu. A ten si v dnešním hektickém světě určitě zasloužíme. Na pražském Smíchově konečně funguje podnik, který se umí postarat o naši duši.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.