Sociální sítě
Nahoru

Rum Ron de Jeremy XO zazářil na prestižních World Drinks Awards

Ve čtvrtek 17. března se v rámci londýnské The World’s Best Spirits 2016 udělovaly prestižní ceny World Drinks Awards. O vítězích rozhodoval mezinárodní panel expertů v čele se zakladatelkou uznávaného serveru TheDrinksReport.com Felicity Murray. Nejvyšší zlaté ocenění mezi rumy získal také osobitý Ron de Jeremy XO, který do Česka dováží distribuční společnost Premier Wines & Spirits.

XO_with_shadow „Znamená to pro nás hodně. Toto ohodnocení potvrzuje, že naše XO je něčím výjimečné. V Evropě jsme ho začali prodávat teprve loni v létě, přesto se okamžitě stalo naším nejlépe prodávaným produktem,“ říká Olli Hietalahti, generální ředitel společnosti One Eyed Spirits, výrobce rumů Ron de Jeremy.

Ron de Jeremy XO doplní portfolio rumů Ron de Jeremy Reserva a Ron de Jeremy Spiced, které získaly podobné ocenění už v minulosti. „Hodnotící se tradičně zaměřili na chuť i design všech produktů a tentokrát byli velmi kritičtí. Všichni, kdo uspěli, mohou být oprávněné pyšní,“ dodává hlavní porotkyně Felicity Murray.

Oceněné XO je blend prémiových rumů z Barbadosu, Jamajky a Guyany, které zrály až 15 let v sudech z amerického dubu dříve používaného na bourbon. Nese jméno a oslavuje mimořádný život světoznámého pornoherce Rona Jeremyho. Kromě příběhu a hlavní tváře značky se XO odlišuje také atraktivní černou lahví. Jemná chuť rumu v sobě mísí sladké tóny dubové taniny a ovoce s náznaky medu či karamelizovaných ořechu. Jeho hlavní přednost spočívá podle Hietalahtiho především v neobyčejně dlouhém finiši, jenž pohladí smysly.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.