Sociální sítě
Nahoru

Šéfkuchař Jan Punčochář je českou tváří švýcarských hodinek Oris

Šéfkuchař oceňované Grand Cru Restaurant & Bar Jan Punčochář zahájil spolupráci se značkou luxusních hodinek Oris. Produkty švýcarské společnosti se dají v České republice zakoupit v prodejně Koscom, která nabízí nejširší sortiment hodinek ve střední Evropě. „Hodinky jsou mojí vášní, a proto jsem u nabídky prodejny Koscom neváhal ani minutu. Těší mě, že jsem dostal příležitost stát se jednou z tváří švýcarských hodinek Oris pro Českou republiku. Ty pilotní chronografy mě fakt hodně baví, “ vysvětluje Jan Punčochář.

Jan PuncocharZ nabídky privátně vlastněné značky si Punčochář vybral „pilotky“ Oris Aviation Big Crown Pro Pilot Chronograph GMT, který se prodává za 107 990 korun českých. Jedná se o luxusní, elegantním stylem reprezentující a aviatikou ovlivněné hodinky, které definuje specifický číselník, z jehož plochy lze odečíst nejenom aktuální a duální čas, ale také využívat integrované stopky. V kuchyni se tak hodí nejenom po stránce funkční, ale i skutečností, že disponují safírovým sklíčkem, jehož plochu nelze poškrabat. Ocelové 44 mm pouzdro je navíc vodotěsné a na zápěstí jej drží stylový vysoce kvalitní kožený řemínek z teletiny. „U hodinek jsem vždy preferoval především ty lehce masivnější. Zásadní roli ovšem při výběru sehrává, jestli nevadí při vaření. V případě tohoto modelu si s tím nemusím lámat hlavu,“ dodává šéfkuchař Grand Cru. V zahraničí jsou spolupráce mezi věhlasnými šéfkuchaři a špičkovými hodinářskými společnostmi zcela běžné. Mezi známé osobnosti světa gastronomie, které propojily svou tvář se značkou hodinek, patří Gordon Ramsay, Wolfgang Puck, Mario Batalli, Nobu Matsuhisa nebo Thierry Marx.

Jan PunčohcářJan Punčochář se vyučil v hotelu Ambassador, své zkušenosti dále sbíral v zahraničí a vařil například v přední švýcarské restauraci Häberli’s Schützenhaus. Po návratu do Prahy se stal šéfkuchařem restaurace Le Terroir, kde strávil deset let. Od loňského roku působí jako šéfkuchař v Grand Cru Restaurant & Bar. Díky Punčochářově autentické moderní gastronomii je Grand Cru uvedeno v prestižním michelinském průvodci, umístilo se na druhém místě v loňském ročníků prestižního žebříčku Top restaurace týdeníku Euro a získalo například Czech Bar Award za nejlepší vinný bar v České republice. Grand Cru Restaurant & Bar provozuje distribuční společnost Premier Wines & Spirits, kterou spoluvlastní podnikatel Martin Nejedlý.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.