Sociální sítě
Nahoru

Montblanc oslavuje 110 let založení značky mimořádnou kolekcí Rouge & Noir

Novou limitovanou kolekcí Rouge & Noir oslavuje Montblanc 110 let existence – od průkopnického uvedení prvního plnicího pera v roce 1906. Carollinum_Montblanc_Rouge&Noir_black familyshotK novátorské tradici a kořenům značky se hrdě hlásí i Speciální a Limitovaná edice psacích potřeb, které jsou novodobým ztvárněním historicky vůbec prvních psacích potřeb Montblanc – kolekce z černého ebonitu s červeným víčkem, inspirované slavným Stendhalovým románem a nazvané po něm „Rouge et Noir“. Vintage design psacích potřeb ve stylu Art Nouveu, populárním na začátku 20. století, je zmodernizován mírným prodloužením a zúžením. Montblanc_Rouge&Noir_coral familyshot11Speciální edice je k dispozici v provedení z ušlechtilé černé pryskyřice s historickým logem Montblanc gravírovaným na boku víčka a tradiční slonovinově bílou hvězdičkou Montblanc usazenou do ušlechtilé červené pryskyřice na vršku víčka. Díky nově použité slitině kovu je klip pera stylizovaný do podoby hada maximálně odolný proti ohýbání. Had je ručně gravírovaný také na zlatém, rovněž ručně broušeném hrotu pera. Kontrastně k černé variantě je provedena korálově červená verze psacích potřeb. V nabídce je plnicí pero, kuličkové pero a roller. Carollinum_Montblanc_Rouge&Noir_114744_49350 Kc3S Limitovanou edicí psacích potřeb (počet 1906 ks odpovídá roku založení Montblanc) se vrací jako ústřední materiál tvrdá pryž, kterou Montblanc hojně používal na začátku 20. století. Tělo a víčko pera jsou vyrobeny z ebonitu – směsi, kterou tvoří přírodní kaučuk, síra a lněný olej. Matně černé ebonitové tělo pera doplňují kovové detaily a symbol Montblanc na vršku víčka v korálovo-slonovinovém barevném provedení. Elegantní klip pera v podobě hada je ozdoben dvěma rubíny místo očí; had je gravírovaný také na dvoubarevném hrotu pera. Montblanc_MST Soft Grain_31900 KcKolekce pánských tašek vyrobených z nejjemnější italské telecí usně rozšiřuje nabídku řady Meisterstück Soft Grain a nabízí jak velká zavazadla, tak malé kožené doplňky. Charakterizuje je funkčnost, elegance a praktické vnitřní uspořádání s přihrádkami pro elekroniku a osobní předměty. Na počest 110. výročí značky je na všechna zavazadla této kolekce přidána jmenovka z korálově červené kůže s embosovaným motivem hada. Kolekce zahrnuje štíhlou aktovku s dvěma vnitřními přihrádkami na zip, tašku přes rameno (messenger bag), víkendovou brašnu sladěnou s kosmetickou taškou, malou taštičku na dokumenty (clutch bag), pouzdro na cestovní doklady, tři typy peněženek a tři varianty pouzder na kreditní karty. Carollinum_Montblanc_MST Soft Grain_messenger_114455_24700 KcV nabídce kolekce ke 110. výročí jsou také stříbrné doplňky – spona na kravatu a manžetové knoflíčky s motivem hada. Montblanc_silver cufflinks_12300 Kc

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.