Sociální sítě
Nahoru

STYL S DUCHEM SVOBODY: HERITAGE PILOT CAFÉ RACER VINTAGE

V pražském butiku manufaktury Zenith, který doplňuje Pařížskou ulici, byla právě odhalena nová kolekce hodinek. V té exceluje nový model Pilot firmy Zenith, který má jedinečný charakter. Velkorysé ocelové pouzdro antického vzhledu s průměrem 45 mm je vybaveno legendárním hodinovým strojkem – chronografovým kalibrem El Primero 4069 s automatickým nátahem a jeho vintage číselník je dokonale čitelný. Heritage Pilot Café Racer se dokonale zařadily do slavné řady hodinek s výkonnými a charakterově výraznými časomírami. Jejich vysloveně maskulinní vzhled a silná mechanika se promítají do ducha hodinek „Café Racer“, které propojují rychlost a dobrodružství s nezávislostí a autenticitou.

11.2430.406921.C773 1Retro styl těchto nových hodinek je stejně originální, jako robustní. V jejich pouzdře tiká vysoce výkonný motor. Heritage Pilot Café Racer inspirovalo hnutí „Cafe Racer“, které vzniklo v Anglii v polovině 20. století. Jeho příznivci byli mladí a bouřliví. Chtěli originální motorku (až 160 km/hod), aby na britských dálnicích buráceli od kavárny ke kavárně. Proto odstranili veškeré prvky, které považovali za zbytečné, a vyladili motor na maximální výkon. Výsledkem byl lehký, praktický motocykl s jedním sedlem, hlubokými řídítky a syrovým, prostým a účelným vzhledem. Nová časomíra značky Zenith dokonale ladí s těmito charakterově silnými motorkami symbolizujícími rychlost, originalitu a svobodu. Její působivé ocelové pouzdro antického vzhledu s typickými znaky leteckých hodinek – nadměrně velkými, fluoreskujícími arabskými číslicemi a širokou vroubkovanou šroubovací korunkou – má jedinečný nádech vintage. Břidlicově šedý číselník se zrnitým motivem a dvěma sčítači chrání klenuté safírové sklo. Fasetované ručky a číslice jsou potřené béžovou svítící hmotou a kontrastují s pozadím. Dýnko pouzdra z titanu je vodotěsné až do 100 metrů a zdobí je rytina „Café Racer Spirit“.

11.2430.406921.C773 7Vychází z účelového designu s přepracovanými atributy, aby se dalo řítit po asfaltu. Duch motorek „Café Racer“ se odráží v pohonu časomíry Heritage Pilot Café Racer. Není v něm ani kousek místa na zbytečnosti: hlavním cílem těchto slavných hodinek jsou technika, výkon a preciznost. Jejich srdce, pocházející z nejslavnější řady této manufaktury, nejpreciznějšího sériového chronografu světa, který Zenith vyvinul v roce 1969, z vynikajícího kalibru El Primero 4069 s chronografem a automatickým nátahem, tepe v razantním tempu 36 000 kyvů za hodinu a měří čas s přesností na desetinu sekundy. Vedle chronografových funkcí zobrazuje centrálně hodiny a minuty a na devítce má sekundovou ručku. Hodinky mají rezervu chodu více než 50 hodin. Robustní řemínek z nubukové kůže podšitý kaučukem a titanová spona s trnem dokreslují design těchto hodinek, které jsou ideálem milovníků krásné mechaniky a velkých dálek.

11.2430.406921.C773 9

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.