Sociální sítě
Nahoru

Apple Museum: Výstava zahrnující tvorbu Steva Jobse od roku 1976-2012

Apple Museum, otevřené denně od 10:00 do 22:00 v Pop Art Centru v pražské Husově ulici, představuje unikátní sbírku produktů Apple a mapuje život Steva Jobse. Tato unikátní sbírka je ojedinělá na celém světe a naleznete ji v historickém centru Prahy, jen několik minut od metra Staroměstská. Expozice nabízí na 727m2 plochy dohromady na 472 originálních exponátů Apple.  Ač se jedná o plně český projekt, výstava nabízí informace o exponátech v osmi jazycích prostřednictvím šikovného virtuálního průvodce.

E00B5818Na mobilu/tabletu bez nutnosti instalace, jen díky připojení k lokální Wi-Fi síti si může každý zobrazit detaily o každém exponátu. Návštěvník má v rámci expozice možnost vidět jak první počítač Apple, tak i např. poslední kousky z roku 2012. Ucelený přehled produktů za 36 let k umožňuje vidět celou genezi produktů od skládačky (Apple 1), až k moderním počítačům Mac jak je známe dnes. Jelikož se výstava se z velké části zaměřuje na samotného Steva Jobse, nechybí ani sekce věnovaná Pixaru či jeho dalšímu projektu – počítačům Next, které jsou rovněž součástí expozice.

DSC_5536V duchu Steve Jobse jsou vedeny i celé prostory mimo hlavní expozici. Naleznete zde tedy i malý raw – vegan bar a v mini zahrádce vysazené jabloně odrůdy McIntosh po kterých byl v roce 1984 pojmenován osobní počítač společnosti Apple nebo sekci s iPad, které jsou k dispozici pro vyzkoušení.

E00B5566

Více z rubriky Výstavy a Premiéry

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.