Sociální sítě
Nahoru

„BYL JSEM SVŮJ A NIC NEHRÁL,“ ŘÍKÁ NOVÝ ČESKÝ CHIVAS MASTER TOMÁŠ MELZER

České kolo mezinárodní barmanské soutěže Chivas Masters má vítěze. Nejvíce svými finálovými koktejly oslovil odbornou porotu v pražském prostoru Royal Tomáš Melzer z Hemingway Baru. Nyní se začíná připravovat na cestu do Šanghaje, kde se bude společně s dalšími barmany z celého světa ucházet o titul globálního Chivas Mastera 2016. 056 Prestige Selection Shop-La Bodeguita Del Medio_5.8.2015Vystoupení skutečného gentlemana. Tak by se dalo shrnout patnáct minut Tomáše Melzera v prostoru Royal, kde včera proběhlo české finále mezinárodní soutěže Chivas Masters. Barman pražského Hemingway Baru předvedl vyrovnané, do nejmenších detailů dotažené drinky, originální nápady, skvělý příběh i dokonalý servis. Dobové artefakty jako břitva, sklo a lžičky, retro injekční stříkačka a stylové kostýmy přidaly jeho vystoupení ještě větší kouzlo. Chivas49„Byl jsem svůj a nic nehrál. Pokaždé, když vstoupím na pódium, je to pro mě výzva a překonání sebe sama. Nejsem rozený speaker, a tak se zaměřuji na jiné věci, na ty, v nichž spočívá moje síla – na samotné drinky, detaily, příběh. Zadání jsem pojal koncepčně a všechny koktejly propojil. Z každého ze tří míst jsem vybral leadera barové scény a vytvořil story inspirovanou třemi mušketýry,“ říká Tomáš Melzer z Hemingway Baru, v jehož prezentaci tak zazněla jména jako Harry Johnson, Rudolf Slavík, Kin-San a Colin Scott. Chivas The Icon launch at The Connaught London on 16th February 2016.

Úkolem soutěžících bylo připravit na finálový večer Chivas Masters tři koktejly, které následovaly úspěšnou cestu whisky Chivas Regal napříč světem – inspirací jim byly New York, lokální barová scéna a samozřejmě Šanghaj, kde letošní cesta za mistrovským titulem vyvrcholí. Stejně jako loni, i letos porota hodnotila jak kvalitu drinků, tak nápaditost příběhu a schopnost prezentace. Chivas34„Tentokrát jsme měli hodnocení skutečně těžké, výkony všech soutěžících byly skvělé a velmi vyrovnané. Na vítězi jsme se ale nakonec shodli naprosto jednohlasně. Tomáš Melzer nás dostal do kolen nejen svými nápaditými a absolutně vybalancovanými drinky, ale i tím, jaká je osobnost. Chivas Master. A přesně někoho takového hledáme,“ nadšeně kvitoval soutěžní večer v Royal globální brand ambasador Chivas Regal Max Warner. Spokojení byli i další porotci Kamila „Kamura“ Rundusová a odborník na whisky Zdeněk Kortiš. K úspěchům na globálním finále vítězi popřál také Ondřej Hnilička, který si přivezl z loňského ročníku Chivas Masters v New Yorku druhé místo a tentokrát celou akci, společně s Janem Branišem, moderoval. Chivas47Tomáš Melzer zabodoval drinky The Prince Martini, Pleasant Company a The Rising Star. Nyní se začíná připravovat na globální finále v Šanghaji, kde se v létě utká s dalšími patnácti soutěžícími z celého světa. Unikátní reportáž budete moci sledovat na Facebooku Chivas Regal. ChivasRegalRange

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.