Sociální sítě
Nahoru

Ochutnejte kousek Švýcarska v centru Prahy

Malebná zákoutí Prahy skrývají kromě architektonických pokladů i gastronomické skvosty. Již 10. rokem mohou ti, kteří zavítají na pražské Maltézské náměstí, ochutnat hovězí entrecôte s frity, listovým salátem, francouzskou bagetou a originální omáčkou „Cafe de Paris“. Gurmánskou pochoutku nabízí stejnojmenná brasserie Cafe de Paris. Recept na omáčku připravovanou z 37 ingrediencí je však tajný, znají ho jen majitelé restaurace. Připravena je i bezmasá varianta entrecôte.

DSC_3983Potěšte své chuťové buňky

Hosté si mohou ze stálého jídelního lístku brasserie objednat také cibulovou polévku s rozpuštěným sýrem a francouzskou bagetou nebo terinu z foie gras se švestkovo-višňovým čatní. V nabídce najdou také variace francouzských a švýcarských sýrů. Jako sladká tečka za gurmánským zážitkem potěší Crème brûlée, domácí sorbet a Meringue nebo dezertní variance s pravou čokoládou obsahující více jak 70 % kakaa.

DSC_8500 (kopie)Základ tvoří čerstvé suroviny

Zbytek jídelního lístku se v průběhu roku mění. Majitelé restaurace dávají přednost používání čerstvých sezónních surovin. Své místo v kuchyni mají také lokální potraviny, které se těší velké oblibě nejen mezi českými návštěvníky. V těchto dnech si zde mohou hosté pochutnat například na českém chřestu nebo zahradním salátu.

DSC_8449Ochutnejte i vína z Moravy

Hosté si mohou vybrat i z pestré nabídky nápojů. Obsluhující personál pomůže s výběrem vhodného typu vína k objednanému pokrmu. Ve vinném lístku jsou vína z francouzských oblastí Bordeaux, Languedoc-Roussillon nebo Côtes du Rhône, Itálie, Rakouska, Švýcarka, ale také z moravských vinic. Milovníci kávy mohou ochutnat i espresso od rodiny Vescových z italské Padovy.

IMG_1814Místo pro setkání i romantickou schůzku

Cafe de Paris je osobité místo v historické budově v centru Prahy. Nabízí prostor pro obchodní jednání, setkání s přáteli či romantickou večeři ve dvou. Se začátkem letních měsíců nabízí brasserie i další možnosti posezení. Svůj gastronomický zážitek si mohou návštěvníci užít nejen přímo v restauraci, ale i na venkovní zahrádce s kulisou živého ruchu na ulici. Ke klidnějšímu posezení poslouží zahrádka ve vnitrobloku, která je otevřena celoročně.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.