Sociální sítě
Nahoru

Týden Tapas v gastrobaru Monarch: Poznejte chutě Španělska

Chcete vyzkoušet pravé chutě španělské kuchyně? Už ve čtvrtek 16. června se uskuteční Světový den Tapas, který bude oslavovat typické španělské chuťovky, jednohubky a další minimalistické kuchařské pokrmy. V rámci tohoto svátku španělské gastronomie odstartuje v pražském gastrobaru Monarch exkluzivní Týden Tapas. „Světový den Tapas je zajímavý koncept, kterého se účastní restaurace po celém světě. Řekli jsme si, že by byla ale škoda slavit pouze jeden den, proto jsem se v gastrobaru Monarch rozhodli uspořádat rovnou celý Týden Tapas, plný jídla i temperamentu Španělů,“ upřesňuje Miguel Innella, šéfkuchař Monarchu. Od 16. do 22. června se tak můžete v prvním pražském gastrobaru těšit na speciální druhy tapas i tradiční pokrmy.

2016 PHOTOONE - 018Týden Tapas ve španělsky laděném gastrobaru Monarch ve čtvrtek odstartuje cooking show šéfkuchaře Miguela Inelly, který hostům představí, jak se připravují klasické tapas i další pochoutky španělské kuchyně. Od pátku do úterý pak můžete ochutnat speciální menu, sestavené exkluzivně pro Světový den Tapas. „Budu připravovat klasiky typu smažených kroket se sušenou šunkou Jamon, ale nebudou chybět ani netradiční kombinace jako tartar ze sušených a pečených rajčat s kaviárem z olivového oleje nebo sardinkový krém s plátky tuňáka zdobený rajčaty a zeleným salátem,“ prozrazuje šéfkuchař Monarchu, který provozuje distribuční společnost Premier Wines & Spirits. 2016 PHOTOONE - 010Týden Tapas se v Monarchu uzavře ve středu 22. června akcí All You Can Eat, při níž si hosté mohou za 499 Kč pochutnat na jakémkoliv množství nabízených tapas a pokrmů. K tomu lze vyzkoušet populární španělské nápoje v čele se šumivým vínem Cava z produkce katalánského vinařství Codorníu za zvýhodněnou cenu.

2016 PHOTOONE - 025Světový den Tapas se kromě České republiky oslavuje v mnoha státech po celé zeměkouli, mezi nimiž nechybí Španělsko, Japonsko, USA, Brazílie, Velká Británie, Německo, Kanada, Mexiko a řada dalších. V jeho rámci můžete nejen ochutnat populární tapas, ale také vyhrát zájezd do Španělska. Více informací o soutěži a Světovém dni Tapas najdete na oficiálním webu pořadatelů akce.

Cava Codorniu Mediterrania

Codorníu, Cava Mediterrania Cava se dá označit za španělský ekvivalent populárního šampaňského. Toto osvěžující šumivé víno začalo jako první na světě produkovat katalánské vinařství Codorníu. Vyrábí se tradiční metodou šampanizace, probíhá u něj tedy druhotné kvašení přímo v lahvi. Svěží víno Cava Mediterrania vás zaujme elegantní námořnickou lahví i chutí, v níž vám neuniknou vjemy středomořských chutí v čele s citrusovým ovocem, mandlemi a květinami s minerálními tóny. Hodí se k rybím pokrmům i k tradičním tapas. Cena: 249 Kč.

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.