Sociální sítě
Nahoru

Třetí ročník soutěže Diageo Reserve World Class o nejlepšího českého barmana vyhrál Adrián Michalčík z L’Fleur

V úterý 7. června proběhlo v pražském baru Phenomen české kolo největšího a nejdůležitějšího světového barmanského klání Diageo Reserve World Class 2016. Ze smíchovského baru na světové finále v Miami zamíří Adrián Michalčík z baru L’Fleur. Pražský podnik tak potvrdil, že v něm míchají drinky špičkoví barmani: ze stejného baru vzešel i loňský vítěz soutěže. IMG_5885Dvoudenního soutěžního klání se zúčastnilo 12 barmanů, vybraných z více než 60 profesionálů z 27 nejlepších barů z celé republiky. Na finálovém večeru představilo svůj um jen 5 nejlepších. V předchozích dvou ročnících se nasadila vysoká laťka prestiže. „Diageo Reserve World Class Competition nabízí kromě soutěžení i možnost představit veřejnosti nejnovější trendy v oblasti míchaných nápojů, koktejlů či barové kultury ve vybraných barech,“ vysvětlil ambasador programu Petr Kymla ze společnosti Ultra Premium Brands, která společně ze značkou Diageo soutěž do České republiky přiváží. IMG_5890„Letošní ročník prověřil barmany v šesti soutěžních disciplínách, jako food pairing, tedy párování koktejlů s jídlem, míchání drinků na rychlost, tzv. speed challenge, testování nápojů naslepo či koktejl inspirovaný americkým Miami, tedy destinací, ve které se bude odehrávat letošní finále,“ dodává Kymla. Právě ten představovali před zaplněným a mohutně povzbuzujícím barem v úterý večer. V odborné porotě, která dohlížela na průběh celé soutěže, zasedal i světový vítěz soutěže Diageo Reserve World Class z roku 2013, Španěl David Rios. IMG_6389V barmanském umění patří Česká republika ke světové špičce. Novodobí barmani si v ničem nezadají se skutečnými umělci. Aby obstáli, musí mít nejen talent, originální styl, ale i schopnost naslouchat svým zákazníkům. Ti nejlepší mají odvahu změřit své síly v mezinárodních soutěžích. V rámci prestižní celosvětové soutěže Diageo Reserve World Class pracovali soutěžící s věhlasnými značkami alkoholů: rum Zacapa, gin Tanqueray, bourbon Bulleit či vodka Ketel One. IMG_6447Adrián Michalčík z baru L’Fleur, výherce národního kola, představí své umění na exkluzivním světovém finále v Miami v posledním zářijovém týdnu. Světovou soutěž vyhrál v roce 2010 londýnský barman Erik Lorincz, který pochází ze Slovenska. Loni se na slavnostním večeru globálního finále v Kapském Městě představil mezi top 5 nejlepšími barmany světa i náš reprezentant, Vítězslav Cirok z pražského baru L’Fleur. IMG_6503

Více z rubriky Gastro

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Prožijte Velikonoce v džungli města

    Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku o Velikonocích, nabízí se pro vás perfektní plán. Přijďte se připojit na speciální Velikonoční Jungle Brunch,...

    Marek Zelený22.3.2024
  • Hotel The Mozart Prague chystá velikonoční brunch

    Hotel The Mozart Prague připravil ideální příležitost, jak oslavit příchod jara s blízkými, a to speciální nedělní velikonoční brunch. Tento jedinečný...

    Jan Pešek20.3.2024
  • Světový den vody 2024

    Světový den vody každoročně připadá na 22. března a tento rok je hlavním mottem “Voda pro mír”. Světový den vody se...

    Marek Zelený19.3.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Velikonoce s Baronem

    Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt. Nenechte...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Barmani z Baru, který neexistuje přijíždí do Prahy

    V úterý 19. března se za smíchovský bar Back Doors postaví dvojice Rudolf Forman a Tomáš Křemenák z Baru, který neexistuje....

    Jan Pešek12.3.2024
  • V nově otevřeném Gabby’s baru se hraje

    Nově otevřený Gabby’s Irish Pub ve Vladislavově ulici se těší neuvěřitelnému zájmu. Od středy do neděle se zde přesně v 18hodin...

    Marek Zelený12.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.