Sociální sítě
Nahoru

Dubliner: Netradiční irská whiskey ze srdce Dublinu

Irská whiskey Dubliner se přesně před rokem začala vyrábět v srdci hlavního města Irska. Svou unikátní recepturou i lahví navazuje na více než tisíciletou kulturní historii tajemného Dublinu. „Jde o jemný blend sladových a obilných whiskey, který zraje tři roky v dubových sudech původně používaných pro kentucky bourbon. Odkazuje ke kořenům irské whiskey, proto se lahvuje do klasické lahve pro Iry známé jako craic,“ vysvětluje Alexander Suja, marketingový ředitel distribuční společnosti Premier Wines & Spirits, která whiskey Dubliner dováží do České & Slovenské republiky.

Lifestyle_Dubliner_On_The_Rocks_w2Whiskey Dubliner si zakládá na dědictví a duši irské metropole, po jejím vzoru se snaží působit srdečně a vřele. Kromě zmiňované charakteristické lahve na oko zaujme zlatavou vroucí barvou.  Jeho aroma nabízí tóny jablek a v sametové chuti pak zaznamenáte sladkost medu s dotekem bílého pepře či karamelu. „Na výrobní proces Dublineru dohlíží respektovaný master blender John Drennan ze společnosti First Ireland Spirits. Osobně vybírá konkrétní whiskey, které pak společně vytvářejí tento blend. Jeho chuť ocení jak nováčci, tak zkušení příznivci irské whiskey, a to čistou, na ledu nebo v koktejlu,“ doplňuje Suja.

Lifestyle_Dubliner_Apple_w2Vedle své autentické whiskey produkuje irská firma také takzvaný Dubliner Liqueur, tedy jemný likér vyráběný ze tří hlavních ingrediencí. Tvoří ho medová plástev, karamel a hlavně třikrát destilovaná irská whiskey. Dubliner Liqueur se rovněž prodává v baňatých lahvích typu craic. „Originální likér se dá označit za ideální úvodní krok k pití irské whiskey. Je jemný, hřejivý a hodí i třeba ke kávě. Díky velice přívětivým cenám jsou oba produkty Dubliner dostupné pro všechny,“ dodává Alexander Suja z Premier Wines & Spirits.

Lifestyle_Dubliner_Lemonade_w2

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.