Sociální sítě
Nahoru

TOP CLASS ZELENÝ AMERICKÝ SEN…

hole-16_011

Milujete golf, hráškově zelená vám způsobuje chvění po těle a železo v ruce vás naplňuje touhou vyhrát? Pak si v následujícím článku přijdete na své. Top Class totiž pro vás vybral to nejlepší hřiště světa a nechal si doporučit i jedno od golfového trenéra, mentora a kouče Davida Cartera, který doteď patří mezi sto nejlepších hráčů golfu světa.

Rodák z Johannesburgu působí na nejprestižnější evropské golfové scéně European Tour 15 let a odehrál přes 370 turnajů. Na Irish Open v roce 1998 porazil v play-off slavného Skota Colina Montgomerieho. V téže sezoně zároveň skončil devatenáctý v Evropě. Jeho kariéru bohužel přerušilo zranění, přesto David otevřel novou kapitolu svého života, tentokrát jako mentor a golfový kouč celebrit i renomovaných golfistů.

2b

Jaké hřiště byste označil Vy jako to nejlepší na světě?

David Carter: Rozhodně hřiště Pebble Beach v Kalifornii. Pebble bylo několikrát zvoleno tím nejlepším a dlouhodobě se umisťuje mezi deseti nejlepšími golfovými hřišti světa. Když jsem jako dítě sledoval golf v televizi, hráli se tam ty největší golfové turnaje jako US Open nebo AT&T. Je to téměř sto let staré hřiště, po kterém chodili ti nejlepší hráči planety, jeho historii můžete cítit na každém kroku. Hřiště rámované Pacifickým oceánem má navíc dokonalý design, dechberoucí výhledy vám poskytuje od každé jamky. Je to bezpochyby ten nejlepší green, kde jsem kdy hrál. Mimochodem, také patří mezi ty nejdražší na světě, za jednu hru zaplatíte přes 13 000 Kč včetně buggy.

My jsme v Top Class zcela propadli hřišti Augusta National v americké Georgii. Je totiž doslova dechberoucí. Říká se o něm, že se dost vymyká…

David Carter: Jednoznačně, je to tak dokonalé hřiště, že až trochu připomíná Disney World. Greeny na tréninkových plochách jsou dokonalejší, než ty na těch nejlepších hřištích světa. Starají se o ně stovky zahradníků, kteří mimo jiné i obstřihávají rozprašovače vody manikúrními nůžkami. Každý člen golfového klubu získává zelené sako s logem, které hrdě nosí při všech oficiálních akcích.

dsc03417

TOP CLASS DOPORUČUJE…

Kde: Augusta, Georgia

Hřiště: Augusta National Golf Club

Par: 72 (6905 yardů)

Augusta v americkém státě Georgia je názvem města i golfového klubu zároveň. Každé jaro hostí pravděpodobně nejváženější golfový turnaj Masters, a to už od roku 1934, jediná pauza se konala během druhé světové války. Najdete zde 18jamkové a 9jamkové hřiště. V Augustě rovněž objevíte výzvu v podobě hned tří z nejslavnějších a nejtěžších jamek – 11., 12. a 13., jimž se dohromady přezdívá Amen Corner. Autoři hřiště, golfista Bobby Jones a architekt Alister MacKenzie, si dali za cíl odrazit ducha a strategické možnosti skotského Old Course v St. Andrews, golfového hřiště, které obdivovali ze všech nejvíce. Mezi pomocné síly, jež prostor obohatily, počítejte Perryho Maxwella za jeho greeny, Trenta Jonese za vodní hry, Jacka Nicklause za kopcovitý povrch a Toma Fazia, který v poslední fázi hřiště zvětšil!

Více z rubriky Fit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.