Sociální sítě
Nahoru

Kdo získá první Českou cenu za architekturu?

Na začátku letošního roku vyhlásila Česká komora architektů 1. ročník České ceny za architekturu. Soutěžní přehlídka se setkala s velkým zájmem – z téměř pěti set přihlášených realizací vybrala sedmičlenná mezinárodní odborná porota do užšího výběru 63 děl. Ty byly představeny během nominačního večera pořádaného 14. června v kulturním prostoru La Fabrika v pražských Holešovicích.

Web_Hnízdo F

Hnízdo, Stinná – Strančice / Jan Tyrpekl (2015)

V užším výběru jsou zastoupeny jak velké administrativní komplexy, bytové objekty, veřejné budovy či veřejná prostranství, tak rodinné domy a menší projekty, např. „Hnízdo“ od Jana Tyrpekla či lesní útulna od Uhlík architekti. Soutěžní přehlídka byla ve svém prvním roce otevřena stavbám uskutečněným během uplynulých pěti roků. Konečný vítěz nového uměleckého klání bude znám již letos na podzim.

Web_Zilvar F

Nízkoenergetický dům Zilvar, Lodín – Janatov / ASGK Design (2014)

Pokud vás zajímá kompletní seznam nominovaných děl, naleznete ho spolu s dalšími aktualitami na webových stránkách www.ceskacenazaarchitekturu.

Web_kinokavárna F

Kinokavárna, rekonstrukce foyer kina Varšava v Liberci / Spolek Zachraňme kino Varšava (2015)

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.