Sociální sítě
Nahoru

Kvalitní porcelán slaví úspěch i dnes

Bývaly doby, kdy každá správná hospodyně dbala na design svého jídelního servisu, který dostala věnem ke svatbě. Nejdůležitější roli hrála propracovanost vzhledu. Čím rozmanitější, tím vzácnější. Nenechme se však mýlit, jednoduchost zde měla také svého zastánce. Správně zvolená barva glazury, mohla na porcelánu vykouzlit i bez složitých ornamentů mistrovské dílo. A právě jednoduchost se těší v posledních letech čím dál větší oblibě. Zejména pak nádobí, ať už doma nebo na vaší víkendové rezidenci.

BOTANIC_GARDEN_STACKED_ON_SHELVESAť už se rozhodnete servírovat venku či uvnitř, kvalitním porcelánem nadchnete při každé příležitosti. Jeho tradice se datuje v Číně už od sedmého století našeho letopočtu. Do Evropy se tato vzácná kamenina dostala až o téměř deset století později, přičemž nejtradičnější dílnou stále zůstává Míšeňský porcelán v Německu. Pokud se rádi obklopujete aktuálními trendy, doporučujeme navštívit novou prodejnu Stonebridge, kde najdete potřeby pro domácnost, včetně interiérových doplňků ve vysoké kvalitě.

BOTANIC GARDEN BY GARDEN SHED PORTMEIRIONV roce 2016 převládají růžové a modré tóny. Růžová barva je symbolem něhy, jemnosti a lásky. Proti tomu barva modrá, která patří ke studenějším odstínům, přináší do našich životů klid, inspiraci a pocit svobody. Ve známé kolekci Botanic Garden značky Portmeirion nechali designéři rozkvést celou zahradu, kterou si do vaší kuchyně můžete přenést i vy.

SOPHIE CONRAN BREAKFAST WITH FLOWERS PORTMEIRIONPokud máte ale raději bílou či vzorovanou klasiku, vyberte si z kolekce porcelánu známé kuchařky a designérky Sophie Conran. Jemný vzhled dodá vašemu jídelnímu servisu s lehkostí i šmrnc, kterým okouzlíte každého hosta.

SOPHIE_CONRAN_BLUE_WITH_FLOWERS_AND_LEMONJak již bylo řečeno, barvou pro letošní rok je modrá. Ta společně s bílým podkladem vytváří nezaměnitelnou kombinaci. Něžný design dodává celému servisu s vhodně zvolenou dekorací velmi půvabný dojem. Pokud upřednostňujete jednoduchý a přesto do posledního detailu propracovaný estetický vzhled, modro bílá kolekce od Sophie Conran je pro vás to pravé. Vyberte si z široké nabídky nádobí a vyzdobte si kuchyň dle vašich představ. Oddejte se aktuálním trendům a nechte se svést na vlně luxusu, která oživí jídelní servis u vás doma i na chalupě.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.