Sociální sítě
Nahoru

Z Le Mans přímo do Goodwoodu

Závodní vůz Ford GT se startovním číslem 66 zamířil ze závodního okruhu La Sarthe ve francouzském Le Mans přímo na Festival rychlosti v britském Gooodwoodu. Vítězný tým z Le Mans reprezentují v Goodwoodu dva jezdci týmu Ford Chip Ganassi Racing: Dirk Müller, jeden z pilotů vítězného Fordu GT se startovním číslem 68, a Marino Franchitti.

Ford GT wins class at 24 Hours of Le MansFord GT se startovním číslem 68 vyhrál v letošním Le Mans třídu LM GTE Pro přesně 50 let poté, co Ford v legendárním vytrvalostním závodě dosáhl historického úspěchu, když obsadil všechna tři místa na stupních vítězů. Ford GT se startovním číslem 69 dojel na třetím místě, vozy č. 66 a 67 skončily na čtvrté, respektive deváté pozici.

V Goodwoodu se k Fordu opět připojí Ken Block, hvězda internetu a konzultant vývoje Fordu Focus RS. Do závodu do vrchu nastoupí se svojí silně upravenou Fiestou ST RX43 dosahující výkonu 478 kW (650 k). Kompresorem přeplňovaný Mustang RTR bude v Goodwoodu řídit šampion driftingu Vaughn Gittin Jr. a za volant nového sportovního pick-upu Ford F-150 Raptor usedne Ben Collins, bývalý „Stig“ z televizního pořadu Top Gear. Návštěvníci statické expozice Fordu na letošním Festivalu rychlosti si budou moci prohlédnout například nový Focus RS, Ford Mustang ve variantách fastback i convertible, oceňovanou Fiestu ST i její novou verzi Fiesta ST200 s výkonem 147 kW (200 k). Ford v Goodwoodu vystavuje také novou řadu sportovně stylizovaných modelů ST-Line. Vedle Fiesty ST-Line a Focusu ST-Line do ní patří i nové .Mondeo ST-Line, které se v Goodwoodu představuje veřejnosti vůbec poprvé.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.