Sociální sítě
Nahoru

Ochutnejte letní Itálii v restauraci Vyhlídka

Lehká, svěží, nekomplikovaná, postavená na kvalitních čerstvých surovinách – taková je tradiční italská gastronomie. Není tedy divu, že právě v letním období, které přeje lehkým a jednoduchým pokrmům, se Itálie stala hlavním tématem menu zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna. „Valašsko a Itálie mají v gastronomii mnoho společného. Pokrmy jsou jednoduché, založené na tom, aby vynikla chuť vybrané suroviny. Nové menu je průřezem italskými tradičními známými i méně známými pokrmy, které jsme ztvárnili „po našem“, s nádechem Valašska,“ říká šéfkuchař Pavel Václavík.
Valachy_Vitello Tonnato zeleninovy kaviar bazalkovy chlebPředkrmem menu je tradiční italské Vitello Tonnato, jehož základem jsou studené plátky telecího masa. V rámci menu Letní Itálie je kuchaři dozdobili neobvyklým, ale chuťově zajímavým kaviárem z kořenové zeleniny a bazalkovým chlebem (pečivem obarveným bazalkou).
Valachy_Valachy_Makove tagliolini Prosciutto ParmazanCo by byla italská gastronomie bez těstovin všech možných tvarů? V menu restaurace Vyhlídka ochutnáte takzvané tagliolini – tenčí těstoviny kruhového profilu, v podání kuchařů Lanterny vylepšené o tradiční valašskou surovinu – mák.
Valachy_Veprova licka pecena korenova zelenina hraskove lusky bramborove pyre (2)Mezichod potěší milovníky letních jahod, které jsou servírovány s kachními prsíčky a řepnými lístky. Hlavní chod – vepřová líčka – koresponduje s oblibou Italů v delikatesách z různých částí masa. „Hovězí líčka připravujeme v naší hotelové kuchyni vcelku běžně. Vepřová nejsou tak běžná, přitom jsou jemnější, šťavnatější. Mě osobně tato surovina nadchla,“ dodává Pavel Václavík.
Valachy_Amarettove mascarpone kavove pusinky pomerancovy sorbetA za zmínku rozhodně stojí i sladká tečka za menu – tiramisu v méně obvyklé podobě s Amarettem.

Menu je v nabídce restaurace Vyhlídka v červenci a srpnu 2016:

• Letní Itálie
• Tygří kreveta, limetková zelenina
• Prosecco Treviso DOC, extra dry COLSALIZ

• Vitello Tonnato, zeleninový kaviár, bazalkový chléb
• Pinot Grigio 2015 IGT Veneto, ZENATO

• Makové tagliolini, Prosciutto, Parmazán
• Valpolicella 2013 DOC classico superiore, ZENATO

• Filírovaná kachní prsíčka, řepné lístky, jahody
• Gavi 2014 DOCG Piemont, MICHELE CHIARLO

• Vepřová líčka pečená, kořenová zelenina, hráškové lusky, bramborové pyré
• Gotico 2013 DOP Rosso Piceno Superiore Toskánsko CIÚ CIÚ

• Amarettové mascarpone, kávové pusinky, pomerančový sorbet
• Moscato d´Asti 2015 DOCG Piemont, MICHELE CHIARLO

• Pralinky z naší pekárny
• Káva

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.