Sociální sítě
Nahoru

Ochutnejte letní Itálii v restauraci Vyhlídka

Lehká, svěží, nekomplikovaná, postavená na kvalitních čerstvých surovinách – taková je tradiční italská gastronomie. Není tedy divu, že právě v letním období, které přeje lehkým a jednoduchým pokrmům, se Itálie stala hlavním tématem menu zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna. „Valašsko a Itálie mají v gastronomii mnoho společného. Pokrmy jsou jednoduché, založené na tom, aby vynikla chuť vybrané suroviny. Nové menu je průřezem italskými tradičními známými i méně známými pokrmy, které jsme ztvárnili „po našem“, s nádechem Valašska,“ říká šéfkuchař Pavel Václavík.

Valachy_Vitello Tonnato zeleninovy kaviar bazalkovy chlebPředkrmem menu je tradiční italské Vitello Tonnato, jehož základem jsou studené plátky telecího masa. V rámci menu Letní Itálie je kuchaři dozdobili neobvyklým, ale chuťově zajímavým kaviárem z kořenové zeleniny a bazalkovým chlebem (pečivem obarveným bazalkou).

Valachy_Valachy_Makove tagliolini Prosciutto ParmazanCo by byla italská gastronomie bez těstovin všech možných tvarů? V menu restaurace Vyhlídka ochutnáte takzvané tagliolini – tenčí těstoviny kruhového profilu, v podání kuchařů Lanterny vylepšené o tradiční valašskou surovinu – mák.

Valachy_Veprova licka pecena korenova zelenina hraskove lusky bramborove pyre (2)Mezichod potěší milovníky letních jahod, které jsou servírovány s kachními prsíčky a řepnými lístky. Hlavní chod – vepřová líčka – koresponduje s oblibou Italů v delikatesách z různých částí masa. „Hovězí líčka připravujeme v naší hotelové kuchyni vcelku běžně. Vepřová nejsou tak běžná, přitom jsou jemnější, šťavnatější. Mě osobně tato surovina nadchla,“ dodává Pavel Václavík.

Valachy_Amarettove mascarpone kavove pusinky pomerancovy sorbetA za zmínku rozhodně stojí i sladká tečka za menu – tiramisu v méně obvyklé podobě s Amarettem.

Menu je v nabídce restaurace Vyhlídka v červenci a srpnu 2016:

• Letní Itálie

• Tygří kreveta, limetková zelenina

• Prosecco Treviso DOC, extra dry COLSALIZ

• Vitello Tonnato, zeleninový kaviár, bazalkový chléb

• Pinot Grigio 2015 IGT Veneto, ZENATO

• Makové tagliolini, Prosciutto, Parmazán

• Valpolicella 2013 DOC classico superiore, ZENATO

• Filírovaná kachní prsíčka, řepné lístky, jahody

• Gavi 2014 DOCG Piemont, MICHELE CHIARLO

• Vepřová líčka pečená, kořenová zelenina, hráškové lusky, bramborové pyré

• Gotico 2013 DOP Rosso Piceno Superiore Toskánsko CIÚ CIÚ

• Amarettové mascarpone, kávové pusinky, pomerančový sorbet

• Moscato d´Asti 2015 DOCG Piemont, MICHELE CHIARLO

• Pralinky z naší pekárny

• Káva

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.