Sociální sítě
Nahoru

VĚDECKY DEFINOVANÝ STANDARD

Rusko a vodka patří neodmyslitelně k sobě, není proto divu, že právě zde vzniká jedna z nejlepších a nejvyhledávanějších značek tohoto nápoje – Russian Standard. Za jejím zrodem a vysokou kvalitou stojí ruský car a tým vedený světoznámým vědcem.

Russian_StandardV 19. století vládl v carském Rusku značný chaos, neboť za „vodku“ označoval svůj produkt, tak zvanou samohonku, každý druhý domácí výrobce. Přítrž tomuto stavu se rozhodl učinit car Alexandr III., který jmenoval vládní radu, jejímž úkolem bylo definovat recepturu pro výrobu kvalitní ruské vodky. O tom, že carovi na výsledku velmi záleželo, svědčí fakt, že radě předsedal Dmitrij Ivanovič Mendělejev, otec periodické tabulky prvků a věhlasný odborník nejen v oboru chemie. Na základě vědeckého bádání se tak v roce 1894 podařilo identifikovat perfektní soulad mezi vodou a alkoholem a vznikla závazná norma, známá pod názvem Russkij Standart, která nařizovala používání kvalitní pšenice a nejjemnější ledovcové vody i vícenásobnou destilaci a filtraci přes dřevěné uhlí. Právě to jsou ingredience a kroky zaručující vyváženou chuť prémiové vodky Russian Standard.

Osvědčeného a nejpovolanějšími osobami formulovaného postupu, v němž se snoubí věda s přírodou, poctivé řemeslo s nejmodernějšími technologiemi a historie se současností, se drží i dnešní generace výrobců Russian Standard. Z Ladožského jezera ledovcového původu čerpají úžasně měkkou vodu s minimem nečistot, černozem ruské stepi pak dodává tu nejkvalitnější pšenici, která je základem unikátní tradiční chuti. V ultramoderních podmínkách palírny v Petrohradě pak nastupuje důkladný proces dvousetnásobné destilace, na jejímž konci stojí perfektně čistá a jemná vodka. Závěrečným a neméně důležitým krokem celého procesu je potom tak zvaná relaxace. Během ní destilát zraje, a jednotlivé ingredience se propojují v dokonalou chuťovou harmonii.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.