Sociální sítě
Nahoru

Chcete se obklopit aurou exkluzivity? Pořiďte si parfém švédské značka Byredo

Pečlivě vybrané ingredience té nejvyšší kvality, minimum syntetických přísad, exkluzivní image a především osobitý příběh v pozadí celého výrobního procesu. Právě tak by se dal charakterizovat segment niche vůní. Ty se kromě výše uvedených vlastností vyznačují ještě dalším společným rysem a tím je nezpochybnitelná originalita. Do vybrané vonné společnosti, ve které nepřežije nikdo průměrný a falešný, spadá i švédská značka Byredo, za jejímž vznikem stojí parfumér Ben Gorham.

Web_Byredo butik 2

Interiér newyorského butiku Byredo. FOTO: Adrian Gaut

Švédský rodák, v jehož krvi se mísí kanadské a indické geny, měl k vůním intenzivní vztah již odmalička. K definitivnímu probuzení jeho nosu došlo především během cest po Indii, kde se mu prostřednictvím všudypřítomných vonných impulsů vrátilo mnoho vzpomínek na dětství. Tehdy si Ben poprvé uvědomil, že chce vonné kompozice nejen vnímat, ale také se podílet na jejich zrodu.

Web_Byredo Casablanca Lily

Značka Byredo vyniká jedinečným a inovativním přístupem, díky kterému vznikají parfémy, na jejichž vůni jen tak nezapomenete. Na fotografii jedna z aktuálních vonných novinek – Casablanca Lily (30 ml vás vyjde na 350 €)

V zahájení tvůrčího procesu mu nezabránil nedostatek zkušeností ani absence odborného vzdělání. „Na začátku jsem nevěděl nic,“ přiznává zakladatel známé značky otevřeně. O co méně toho věděl, o to více mu však přálo štěstí – se zrodem jeho prvního parfému mu totiž pomohli uznávaní hráči v oboru: Jerome Epinette a  Olivia Giacobetti. Od té doby vzešlo z Gorhamovy dílny mnoho skvostů, mezi nimiž nechyběla například parfemovaná voda Accord Oud. K výrobě této unikátní lahůdky byla použita jedna z nejdražších parfumérských ingrediencí – oud, vonná esence získávaná tlením vzácného stromu.

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.