Sociální sítě
Nahoru

Rosenthal představuje novinky pro rok 2016: Krása, praktičnost, tradice i inovace

Značka Rosenthal proslula kolekcemi prezentujícími inovativní soudobý design i nadčasovou klasiku. Od svého vzniku v roce 1879 razí cestu výroby porcelánu výběrem prémiových materiálů, originálními formami a nevšedním dekorem. Rosenthal dlouhodobě spolupracuje se špičkovými světovými výtvarníky, architekty a designéry. A nejinak je tomu v případě letošních novinek. Rosenthal_Collection ONOPři příležitosti 100. výročí narození Philipa Rosenthala (1916–2001) se architekt Sebastian Herkner nechal inspirovat prasátkem, tradičně vnímaným jako symbol prosperity a štěstí. Oblé tělo a výrazný rypáček dominují minimalistickému designu prasátka Moroso – právě pro čuníka nesoucího toto jméno totiž Philip Rosenthal v roce 1967 plánoval vybudovat chlívek ve stylu Bauhaus. Projekt po prohrané sázce vytvořil slavný architekt Walter Groupius. K realizaci nakonec nikdy nedošlo, ovšem prase Moroso nyní ožívá v atraktivní porcelánové podobě. Rosenthal_Collection RORO 1Sebastian Herkner (1981) je vycházející hvězdou německého designu. Za kombinování tradičních postupů s moderními technikami získal řadu profesních ocenění. Po studiu na univerzitě v Offenbachu začal navrhovat nábytek, osvětlení a doplňky pro renomované výrobce, působí jako art director v českém sdružení Verreum, které se zasazuje o oživení tradičního sklářského řemesla. Pro Rosenthal vytvořil vázy Collana, Falda a Domo nebo kolekci hodin Mitis. Rosenthal_Collection RORO 2Kolekce RORO se vyznačuje čistým minimalistickým designem, smyslem pro detail a především obdivuhodnou variabilitou. Mísa na ovoce se odpoledne může proměnit v mísu na koláč, talíře se hodí také jako podšálky nebo poklopy, oválné talíře lze využívat jako mělké i hluboké a sklenice na vodu poslouží coby váza. Neméně praktický je etažér s otočnou horní odkládací plochou. Kolekce RORO je navíc šetrná k životnímu prostředí, protože porcelánové kalíšky „to go“ nahrazují papírové. Zkrátka téměř každý kousek z této kolekce najde různé způsoby využití. Fantazii se meze nekladou! loveVázy Love Love jsou skutečným unikátem – do porcelánu jsou rafinovaně zakomponovány různé milostné vzkazy a vyznání, jsou tak originálním dárkem nejen pro zamilované, ale třeba také ke Dni matek. Atraktivní prezentace a dárkové balení spolu s jejich designem dotvářejí dokonalý zážitek z nákupu. Vázy Love Love jsou dostupné v miniaturní nebo střední velikosti.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.