Sociální sítě
Nahoru

EXKLUZIVNÍ RESORT HODOLANY: PODMANÍ SI VŠECHNY VAŠE SMYSLY…

Už minule jste měli možnost přečíst si o výjimečném víceúčelovém komplexu Resortu Hodolany, který nabízí únik před stresem všedních dní na předměstí Olomouce. Oáza klidu vznikla kompletní rekonstrukcí bývalého Hodolanského divadla, takže umně propojuje střípky historie s dechberoucím moderním designem a špičkovými službami.

CF070145

Za blyštivou kovovou oponou v podobě unikátní fasády zhotovené z netradičního materiálu zvaného corten, který se řízenou korozí doslova mění před očima, naleznete čtyřhvězdičkový hotel Theatre, v mnohém převyšující i ty nejlepší světové ubytovací resorty, restaurant Entrée, exkluzivní casino Go4Games i relaxační zónu odpočinkového wellness Scene.

PĚT SMYSLŮ, PĚT RADOSTÍ

To, že si multifunkční komplex Hodolany podmaní všechny vaše smysly, je prostý fakt. Už pouhý příjezd k přitažlivě barevné kovové budově vás doslova ochromí. Kovový plášť si totiž před vašimi zraky bude hrát s barevnými odstíny od teplé oranžové a hnědé, přes červenohnědou až k tmavé nachově hnědé. Vstupem do hotelové recepce se rázem ocitnete ve světě voňavé přírody, celé lobby totiž připomíná divoké lesní zákoutí a vy budete mít pocit, že tohle je to pravé a jediné místo, vhodné pro odpočinek. Když se poprvé dotknete karet v malém či velkém pokerovém sále casina Go4Games, zahledíte se do bublinkových vodních stěn evokujících perlení nejdelikátnějších šampaňských a uslyšíte od krupiéra vaše výherní číslo na ruletě, svět se promění v čirou radost. Nejvybranějším chutím pak podlehnete ve výjimečné restauraci šéfkuchaře Přemka Forejta, jejímž mottem je „inspirováno přírodou“.

entree restaurant_13

V HLAVNÍ ROLI CHUŤ…

Hotelový design, který propojuje dva odlišné světy — krystalicky čistou, tichou přírodu s opulentní divadelností, se konceptuálně prolnul také do interiéru restaurace Entrée. Z chodby hotelového solitéru, kde na stěnách i podlaze naleznete jen ten nejluxusnější přírodní kámen a již zdobí porcelánové choroše od designéra Dana Piršče, vstoupíte do prostoru restaurace zcela výjimečné nejen tím, jak vypadá, ale i jejím konceptem à la carte menu šéfkuchaře Přemka Forejta. To je totiž rozdělené do pěti okruhů — Le Jardin (za- hrada), L’Eau (voda), La Terre (pevnina), Se Partager (dělit se) a Le Ciel (nebe). Menu myšlenkově následuje hlavní ideu celého konceptu, je tedy „inspirováno přírodou“. Přírodní motivy se pak odrážejí nejen ve vytříbených chutích jednotlivých jídel, ale také v uspořádání restaurace i jejích dekoracích.

CESTA OD DIVADLA K PŘÍRODĚ

Celý prostor Entrée, který mimojiné získal cena novinářů za Interiér roku 2016, otevírá amorfně řešený bar, jež evokuje skálu, nad níž se jako dešťové krůpěje vznášejí stříbrné dropsy Dana Piršče na plovoucím nebi. V centru dění je pak otevřená kuchyně, jakýsi pomyslný amfiteátr, kde mohou hosté sledovat hru kuchařských prstů a doslova jí tleskat, obdobně jako v divadle hercům na jevišti. Přírodní kámen kuchyně pak postupně přechází do dřeva podlah. Restauraci vévodí sezení v centrálním kruhu. Ten je obklopený stěnami živé zeleně, jež oddělují další stoly. I když jste v jedné místnosti, jednotlivá místa jsou rozprostřena do různých zákoutí a úrovní sezení, takže se vlastně při každé návštěvě můžete posadit jinam a vychutnávat si tak nové dojmy z celého prostoru. Prosklené hranice velkých oken pak celý prostor restaurace dokonale prosvětlují.

entree restaurant_05

JEDINEČNOST SEZONNÍCH SUROVIN

Menu postavené na lokálních sezonních potravinách se řídí gastronomickým kalendářem, takže pokud je zrovna doba chřestu či hub, vězte, že ochutnáte delikatesy na těchto základech. Snaha vybírat jen to nejlepší je v Entrée bezpochyby korunována úspěchem. Na talíři se vám tak ocitnou pouze prověřené potraviny v té nejšpičkovější gastronomické kvalitě a nejlepší úpravě. A protože je letní sezona v plném proudu, v Entrée si pro vás připravili i nabídku výjimečných signaturních koktejlů. Novinkou je i zcela obměněný vinný lístek, který dokonale korespon- duje s menu. Pokud si nebudete vědět rady s párováním, ani to není problém. Ochotný personál velice rád doporučí vhodné víno k jednotlivým pokrmům a vám se tak dostane výjimečného kulinářského zážitku na klíč.

PRECIZNĚ, A PŘESTO VOLNOMYŠLENKÁŘSKY…

Snaha přiblížit se co nejvíce veřejnosti, vede Resort Hodolany k otevřené komunikaci s klienty prostřednictvím rychlých kanálů. Je tedy samozřejmostí, že se veškeré novinky, akce i nabídky hotelu či restaurace pravidelně dozvíte prostřednictvím facebookových stránek na internetu. Můžete tak volně diskutovat například se šéfkuchařem Přemkem Forejtem i s jednotlivými manažery provozů. Operativnost, informovanost a cesta k lepší komunikaci patří mezi výjimečné služby, které jistě oceníte.

RESORT HODOLANY: Ostravská 1, Olomouc, Tel.: + 420 585 154 585, info@resort-hodolany.cz, www.resort-hodolany.cz

Více z rubriky Gastro

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Prožijte Velikonoce v džungli města

    Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku o Velikonocích, nabízí se pro vás perfektní plán. Přijďte se připojit na speciální Velikonoční Jungle Brunch,...

    Marek Zelený22.3.2024
  • Hotel The Mozart Prague chystá velikonoční brunch

    Hotel The Mozart Prague připravil ideální příležitost, jak oslavit příchod jara s blízkými, a to speciální nedělní velikonoční brunch. Tento jedinečný...

    Jan Pešek20.3.2024
  • Světový den vody 2024

    Světový den vody každoročně připadá na 22. března a tento rok je hlavním mottem “Voda pro mír”. Světový den vody se...

    Marek Zelený19.3.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Velikonoce s Baronem

    Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt. Nenechte...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Barmani z Baru, který neexistuje přijíždí do Prahy

    V úterý 19. března se za smíchovský bar Back Doors postaví dvojice Rudolf Forman a Tomáš Křemenák z Baru, který neexistuje....

    Jan Pešek12.3.2024
  • V nově otevřeném Gabby’s baru se hraje

    Nově otevřený Gabby’s Irish Pub ve Vladislavově ulici se těší neuvěřitelnému zájmu. Od středy do neděle se zde přesně v 18hodin...

    Marek Zelený12.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.