Sociální sítě
Nahoru

Nová kolekce Montblanc skládá poctu velikánovi světové literatury

Web_Montblanc_Spisovatelska edice

V rámci čtyřstého výročí Shakespearova úmrtí vydává Montblanc mimořádnou kolekci psacích potřeb. Barevnost unikátní sbírky, která oslavuje geniálního spisovatele, básníka a herce, je dokonalým odrazem rozmanitosti a bohatství autorova jazyka. Zlaté detaily ztělesňují odkaz na jeho nejznámější hry: růže a dýka symbolizuje Romea a Julii, lebka Hamleta, dvě šachové figury krále Leara, erb Jindřicha V., koruna Macbetha, mrak Bouři a vavřínový věnec Caesara. Zlatý kroužek na klipu pera připomíná Shakespearovu náušnici zvěčněnou na Chandosovské malbě, nejznámějším portrétu slavného umělce.

 

Web_Montblanc cover

Speciální edice je k dispozici také v černo-bílém provedení odkazujícím na barvy vlajek, jež byly na londýnském divadle Globe vyvěšovány v závislosti na žánru, který byl zrovna na programu. Bílá přišla ke slovu, pokud se hrála komedie, černá byla vyvěšena, když šlo o tragédie. Na jaké detaily se můžete u této edice těšit? Lesklé bílé tělo pera zdobí motiv Shakespearova psacího brka, vrchol osmibokého černého víčka pak korunuje hvězdička Montblanc v provedení z černé a bílé ušlechtilé pryskyřice zasazená do stylizované střechy divadla Globe. Na boku víčka je gravírovaný Shakespearův podpis a klip pera zdobí zlatý kroužek inspirovaný Shakespearovou náušnicí. Kroužek na těle pera je embosován symboly jednotlivých divadelních her, zatímco na ručně broušeném hrotu pera z ryzího zlata je gravírovaný motiv hlediště divadla Globe.

Ve speciální edici je k dispozici plnicí pero (25500 Kč), propisovací tužka (19900 Kč) a roler (21450 Kč).

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.