Sociální sítě
Nahoru

Emile Henry přináší to nejlepší pro přípravu lahůdek francouzské kuchyně

?????????

Také jste si během letních cest po Francii oblíbili známý sladký dezert La tarte des Demoiselles Tatin? Slavný „obrácený koláč“ se zkaramelizovanými jablky si za více než sto let své existence získal mnoho příznivců po celém světě. Nečekaně lahodný dezert přitom vznikl z čiré roztržitosti – zasloužily se o něj hoteliérky Caroline a Stéphanie Tatin, které se jednoho dne zapovídaly s hostem a zapomněly jablkovou náplň na plotně příliš dlouho. Místo pohromy se zrodila lahodná zkaramelizovaná jablka, která stačilo doplnit vhodným těstem, a výjimečná kombinace chutí byla na světě. Jednoduchou přípravu sladkého dezertu si nyní můžete usnadnit i díky speciální keramické formě tatin Emile Henry.

Web_emile henry tatin

Nádobí proslulé francouzské značky Emile Henry je vyráběno ručně z čistě přírodního materiálu, který neobsahuje olovo, kadmium či jiné těžké kovy. Stoprocentní zdravotní nezávadnost je tak zaručena. Díky unikátní technologii Ceradon® je glazura mimořádně odolná proti otlučení, poškrábání, vyblednutí a také proti teplotním šokům – formu tak můžete bez obav použít nejen na pečení lahodného koláče tarte tatin, ale také na uložení v chladničce, servírování a na závěr ji umýt v myčce. K dostání v prodejnách Potten&Pannen-Staněk a v eshopu www.vasekuchyne.cz

Více z rubriky Gastro

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Prožijte Velikonoce v džungli města

    Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku o Velikonocích, nabízí se pro vás perfektní plán. Přijďte se připojit na speciální Velikonoční Jungle Brunch,...

    Marek Zelený22.3.2024
  • Hotel The Mozart Prague chystá velikonoční brunch

    Hotel The Mozart Prague připravil ideální příležitost, jak oslavit příchod jara s blízkými, a to speciální nedělní velikonoční brunch. Tento jedinečný...

    Jan Pešek20.3.2024
  • Světový den vody 2024

    Světový den vody každoročně připadá na 22. března a tento rok je hlavním mottem “Voda pro mír”. Světový den vody se...

    Marek Zelený19.3.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Velikonoce s Baronem

    Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt. Nenechte...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Barmani z Baru, který neexistuje přijíždí do Prahy

    V úterý 19. března se za smíchovský bar Back Doors postaví dvojice Rudolf Forman a Tomáš Křemenák z Baru, který neexistuje....

    Jan Pešek12.3.2024
  • V nově otevřeném Gabby’s baru se hraje

    Nově otevřený Gabby’s Irish Pub ve Vladislavově ulici se těší neuvěřitelnému zájmu. Od středy do neděle se zde přesně v 18hodin...

    Marek Zelený12.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.