Sociální sítě
Nahoru

Za nejlepšími víny světa nemusíte do zahraničí…

Věhlasná francouzská publikace 1000 Vins du Monde (1000 vín světa), která je přirovnávána k michelinskému průvodci po restauracích, přinesla přehled nejlepších světových vín pro rok 2017. Českou republiku v prestižní tisícovce zastupují i Bohemia Sekt Prestige brut Chardonnay, Chateau Bzenec Hibernal pozdní sběr a Habánské sklepy Ryzlink rýnský pozdní sběr. Je to jasný důkaz toho, že i naši vinaři patří mezi světovou vinařskou špičku.

Bez názvu 1

Sofistikovaný průvodce světem exkluzivních hroznových skvostů „1000 Vins du Monde“ představuje nejlepší světová vína na základě hodnocení 130 mezinárodních porotců. Knižní žebříček tak navazuje na 22. ročník mezinárodní pařížské soutěže vín Vinalies Internationales. „Abychom docenili úspěch dvaceti pěti českých vín v tomto prestižním žebříčku, stačí jej porovnat s výsledky vinařských velmocí, jako je Itálie, která pro svá vína získala třicet šest umístění, nebo s Argentinou a jejími šestnácti zástupci. Za Rakousko třeba uspěla jen tři vína,“ říká k úspěchům David Král, sommelier společnosti Bohemia Sekt. Tuzemské vinařství tak dostalo oficiální punc kvality a degustací českého i moravského vína tak můžete vyzkoušet skutečně světovou špičku.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.