Sociální sítě
Nahoru

Blue Label konečně v koktejlu. Zrodil se Hrdina

Opravdový hrdina v sobě skrývá to nejlepší, co může rejstřík lidských vlastností nabídnout. Spravedlnost, odvahu, sílu, lásku k pravdě, oddanost, pokoru… Hrdina nezná kompromisy a na setkání s ním lidé zpravidla do konce života nezapomenou. Svého hrdinu si nedávno vytvořili i barmani z brněnského experimentálního cocktail baru Super Panda Circus. Tedy, Hrdinu s velkým H. Jmenuje se tak nejluxusnější drink z nového koktejlového menu Archetypy, které v tomto podniku ode dneška rozjíždějí.

Foto1 (2)

Tělo Hrdiny je vystavěno čtyřmi centilitry Johnnie Walker Blue Label, která je považována za jednu z nejprémiovějších blendovaných skotských whisky na světě. V České republice dle našich informací žádný jiný bar tuto whisky v signature drinku nenabízí. Blue Label mistři blendeři míchají z až šedesátiletých obilných a sladových whisek. Prodává se v očíslovaných lahvích a její produkce je limitovaná.

Foto3Auru nepřemožitelnosti tvoří centilitr domácího vermutového sirupu složeného z deseti ingrediencí (například vermut Noilly Prat, sušený estragon, borovicová esence, podrcený fenykl či likér Bénédictine). Aroma vítězství dotváří několik kapek cedrové tinktury, bergamotového pyré, bitteru Peychaud‘s a solného roztoku. Vše dohromady dává hutnou, sladkou, skotsky nakouřenou, ovocno-vegetální chuť s letmým dotykem lesa.

Foto4Drink typu Old Fashioned barmani v černo-zlatých rondonech servírují na ručně opracovaný led. Zlacenou skleničku speciálně k této příležitosti na míru vyrobil sklář Ladislav Breznický, který ze svého rodinného podniku na moravskoslovenském pomezí zásobuje foukaným sklem některé prestižní londýnské bary. Jako side dish se k Hrdinovi podávají nakládané enoki houby na másle.

Koktejlové menu Archetypy plně zapadá do konceptu Super Panda Circusu jako zážitkového baru. Barmani při tvorbě drinků pracovali s podomácku fermentovanými surovinami (touareg nakvašený kombuchou, kokosová voda obohacená o kefírové kultury), zdraví prospěšnými přísadami (chia semínka, červená řepa, müsli), vyrobili domácí marshmallow a zmrzliny. Řídili se při tom světovými trendy, ale využili i vlastních kreativních schopností (rum infuzovaný škvarky).

Foto2Samotné menu má fyzickou podobu desky, z níž vystupují jednotlivé figurky a předměty, jež reprezentují jednotlivé jungiánské archetypy. Celkem jde o 9 archetypů a 18 drinků. Hrdinu najdete pod postavičkou Supermana, jeho cena činí 450 korun.

Podnik Super Panda Circus za svou krátkou historii stihl už dvakrát získat ocenění Czech Bar Awards za nejlepší koktejlové menu.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.