Sociální sítě
Nahoru

Dvě značky, dva přístupy k designu, jeden společný showroom

Limitovaná edice skla od Frantička Víznera pro Bommu

Design shop Qubus v pražské Rámové ulici se nově spojuje se značkou Bomma, a společně tak vytvoří prostředí plné dechberoucího designu – showroom Qubus+Bomma. Po úspěšné spolupráci s galerií Křehký se totiž studio Qubus rozhodlo přizvat na známou adresu také renomovanou sklářskou značku Bomma, a vytvořit tak společný showroom současného českého designu skla a porcelánu. S novým konceptem přijde i nová podoba interiéru, který navrhlo známé studio Olgoj Chorchoj ve spolupráci s Jakubem Berdychem.

Stojany na svíčky Akropolis Jakuba Berdycha pro Qubus

Showroom studia Qubus byl založen jako vůbec první design shop v Praze a to již roku 2002. Za dobu svého fungování hostil již několik zahraničních i českých značek, jako Vlaemsch, Thorsten van Elten, Lladró, Piršč Porcelain, Details, Next a již zmiňovanou galerii Křehký. Nyní se Qubus rozhodl navázat dlouhodobější partnerství se značkou Bomma, s níž sdílí mnohé hodnoty, i když je v podstatě stylově odlišný. „Bomma je nám blízká tím, že podporuje lokální i světové designéry a udržuje tradici výroby českého užitného skla. Také se nám líbí propojení ruční výroby s moderní technologií. Ve spojení našich značek navíc nevidím konkurenci, protože každý děláme jiné věci a na naši spolupráci se těším,“ vysvětluje Jakub Berdych, zakladatel značky Qubus.

Osvětlení ve tvaru kapek od Olgoj Chorchoj inspirované režisérem Timem Burtonem – Bomma

V showroomu budou obě značky zastoupeny stejnou měrou a naleznete zde kousky od legend českého skla a designu, jako jsou František Vízner a Vratislav Šotola, ale i hravý design Maxima Velčovského a Jakuba Berdycha. Celý koncept je založený na kombinaci rozdílných přístupů. Díky tomu jsou obě značky prezentovány v novém kontextu a společná instalace uvádí jednotlivá díla do zajímavých souvislostí. Výsledkem je pak spojení dvou autonomních značek s autentickým českým designem v jeden ucelený obchod a showroom.

Ruce od Jakuba Berdycha pro Qubus

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.