Sociální sítě
Nahoru

Krásky trénovaly na nejslavnější závod balónů s Janem Smrčkou

Let balónem byl pro Moniku i Gábinu tajný sen, po kterém už dávno obě toužily. Před pár dny dostaly obě příležitost proletět se s našim nejznámějším pilotem Janem Smrčkou a vidět tak krásu naší země z trochu jiné výšky. Vše se odehrávalo kousek za Prahou, v nádherném prostředí nad hradem Karlštejn. Díky půjčovně luxusních vozů Profirentcars přijely obě dámy na start balónu stylově, červeným Ferrari. A tím také odjely zpět do Prahy.

FOP_3657Jan Smrčka se už létání věnuje 30 let a ve vzduchu je jako doma, právem tedy patří mezi naše nejlepší piloty balónů. Na svém kontě má nejedno ocenění – nejenom z mistrovství České republiky, ale také se může pyšnit účastí na mistrovství světa i Evropy. A za pár dnů, přesněji 14.září se chystá na start závodů Gordon Bennett Cup v Německu. Dá se říct, že je to vrchol Smrčkovy kariéry, jelikož start na tomto závodu je něco jako start F1 na závodech 24 Le Mans.

FOP_2968Chvíli před startem to sice ještě vypadalo, že samotný let se neuskuteční díky nepřízni počasí, ale nakonec se vše v dobré obrátilo a Gábina s Monikou si mohly vychutnat svůj první let. Ani jedna neměla nejmenší pochybnosti, že by se mohlo cokoliv přihodit, naopak věděly, že jsou v těch nejlepších rukou. Během přistání to sice vypadalo trošku adrenalinově, kdy koš balónu pročesal koruny stromů, ale ani v tento okamžik pilot ani dámy neznejistěly. Jak posléze obě řekly: „Moc jsme si to užily a už se těšíme na další let. Je to něco nádherného, úplně jiný zážitek, který stojí za vyzkoušení. A to přistání vypadalo možná hůř ze země než z koše balónu, vlastně jsme žádný náraz ani necítily“.

FOP_3170Po přistání byl oběma kráskám Janem Smrčkou udělen Křestní list a dle balonářské tradice proběhl jejich křest všemi živly, kdy okusily oheň při zapálení pramínku vlasů, byly posypány půdou, ováty větrem a místo vody pokropeny stylově – irskou whiskey Tullamore, kde měl vzduchoplavec Smrčka vlastní etiketu se jménem. Lahodným mokem se také připilo na šťastné přistání.

FOP_3906A má Jan Smrčka nějaký sen? „Určitě ano. Je to let balónem přes Atlantik. Balóny jsou pro mě radost a životní styl, tak snad se mi to splní“, dodal závěrem.

FOP_3285

Více z rubriky Sport

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.