Sociální sítě
Nahoru

MeisterSinger: když není kam spěchat

Přestože německá značka slaví teprve patnáct let své existence, je nutné podotknout, že své renomé si vydobyla poměrně rychle a mluví se o ní víc, než o mnoha daleko starších hodinářských veličinách. Její zakladatel a současný prezident, pan Manfred Brassler, ji totiž vtiskl do života jednu charakteristickou vlastnost, kterou své hodinky od všech ostatních navždy odlišil. Tou vlastností je boj proti stresu, poklidnost a střídmost. Valná většina jeho produkce totiž disponuje pouze hodinovou ručkou s pětiminutovým dělením – a tak vlastně není ani kam spěchat.

DSC_6582Výjimku netvoří tedy ani nové ztvárnění modelu Singulator SIM107 s antracitově šedým číselníkem, jehož odstíny se prolínají s temně modrou, což má za následek neuvěřitelné efekty při hře se světlem. Celkem ale vznikne pouze padesát číslovaných modelů, takže tato krása není jen tak pro někoho. Pod klenutým safírovým sklíčkem potěší tentokráte trojicí ruček, které jsou v regulátorovém rozložení – nicméně jinak, než jsou sběratelé hodinek zvyklí.

DSC_6653Centrální a zároveň hlavní ručkou není minutová, jak bývá zvykem, ale právě hodinová – právě tím MeisterSinger poukazuje na svojí výlučnost a originální přístup. Tuto hodinovou ručku pak dotváří na pozici 12 červená minutová ručka a v její juxtapozici vteřinka. Díky ní lze odhadnout, že původním kalibrem byl nesmrtelný Unitas, a to 6498-1, který byl ovšem mírně přetvořen – respektive byla převedena pouze jeho minutová ručka. Skrze transparentní dýnko lze ale sledovat pohyb jeho 2,5Hz setrvačky s mikroregulací v podobě labutího krku i ženevskými pruhy dekorované můstky.

DSC_6588Klasiky střižené 43mm ocelové pouzdro je tentokráte uchyceno k šedému řemínku z aligátora, nicméně nabídka je v tomto ohledu široká a Singulátor lze doplnit milánským tahem či jinými druhy kůže. Co dodat? Jedná se o opravdu krásné hodinky, které dělá dostupné i cenovka 140 000 Kč. Nicméně lze jít dál a dál se také půjde.

DSC_6586Kromě manufakturně vyráběného kalibru, který navrhl osobně hodinář Johannes Jahnke, se značka snaží posunout i po stránce estetické. Už tak krásné číselníky bude do budoucna dotvářet reliéfní ztvárnění číslic a jednotlivé vrstvy zajišťující prostorovost. Nicméně při svém prvním uvedení získal Singulator ocenění red dot design award 2010, GOOD DESIGN award 2010 a následně byl nominován v německé soutěži Design award Federal Republic of Germany o dva roky později.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.