Sociální sítě
Nahoru

Nový šéfkuchař Café-Restaurantu hotelu Quisisana Palace

O maximální požitek z vybrané kuchyně Café-Restaurantu hotelu Quisisana Palace v Karlových Varech se stará nový šéfkuchař Jakub Mitro Má za sebou bohaté zkušenosti ze špičkových restaurací u nás i v zahraničí.

Jakub Mitro2Jakub Mitro se už během studia naučil, že nejlépe chutná hostům jídlo připravené z čerstvých nejlépe lokálních surovin. Z těch také nejraději vaří. Ve svých 32 letech již může opřít o zkušenosti z restaurací, jako jsou Villa Dvorana, Opera ve Spa resortu Sanssouci, Nostalgie v Zámečku Doubí a z dalších karlovarských hotelích. Jak ale sám uvádí, ze všech jej nejvíc pozitivně ovlivnil kuchařský pobyt ve vyhlášené restauraci Zlatá Praha v hotelu InterContinental Prague a setkání se španělskou kuchyní během pracovní zkušenosti v hotelu Sa Marina na Mallorce.

Losos2Od 12 let, kdy se mu podařil první majstrštyk v domácí kuchyni (palačinky pro jeho otce), se může pochlubit bezpočtem ocenění, mezi nimiž nechybí Zlato z Moravského kuchaře a karlovarského Lázeňského pohárku, nebo mnoho stříbrných a bronzových umístění v dalších soutěžích.

restaurace_zrcadloCílem Jakuba Mitra je maximální spokojenost strávníků. Podle svého velkého vzoru Gordona Ramsaye pečlivě dohlíží na kvalitu všech činností v kuchyni a dbá o maximální čerstvost surovin. Rád také pohovoří s hosty a zajímá jej rovněž zpětná vazba od číšníků.

Quisisana 4 001Jasný prim u nového šéfkuchaře hotelu Quisisana Palace hrají české pokrmy, z mezinárodních kuchyní pak ta španělská. Nejraději připravuje pečenou kachnu, na které si rovněž nejvíc pochutná. Užívá si ale i přípravu delikates z jídelního lístku Café-Restaurantu: konfitované kachny a také selečích líček s karotkovým pyré a houbovou taštičkou. Jak sám rád s chutí dodává: „Jsou úplně famózní.“

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.