Sociální sítě
Nahoru

Česká krása nebude ani letos chybět na Miss Earth

Česká Miss Earth 2016 Kristýna Kubíčková odletěla na Filipíny, kde bude reprezentovat Českou republiku na jedné z nejprestižnějších světových soutěží krásy, Miss Earth. Díky podpoře partnerů mohla Kristýna na Miss Earth odletět dobře připravena a na novou zkušenost se moc těší. A to i přesto, že ji krátce před odletem trápily zdravotní komplikace.

Marie Stara Kristyna K Eva C Martin Ditmar„Jsem šťastná. Díky pomoci doktorů i skvělému přístupu celého nového týmu České Miss odlétám dobře připravena na Miss Earth na Filipíny, reprezentovat Česko. Do poslední chvíle jsem netušila, jestli poletím, ale mám opravdu nesmírnou radost, že se vše nakonec zařídilo, mám krásné šaty a šperky i podporu ze všech stran. Držte mi palce!“ loučila se Kristýna na letišti, kam ji nový produkční tým soutěže i nové vedení České Miss, Martin Ditmar a Eva Čerešňáková, doprovodili.

Narodni kostym Rodna Hrouda narodni dar nausnice s vltavinem Lucy Diamo    (2)Výbava Kristýny na téměř měsíční pobyt není malá. Hlavní šaty pro finále Miss Earth 2016 s dlouhou žlutou dvoukolovou hedvábnou sukní a transparentním vrškem bohatě zdobeným ručně našívanými kameny a korálky vytvořila módní návrhářka Dominika Sedláčková. Finálové šaty doplňují diamantové šperky od Lucy Diamonds. Aby Kristýna Kubičková co nejlépe reprezentovala, zapůjčila jí Dominika Sedláčková mnoho večerních i koktejlových šatů, které Kristýna doplní šperky Olgy Kopalové z kolekce ŠENÝR Bijoux. 

Povinností finalistek světové soutěže krásy s ekologickým podtextem je přivézt i národní dar. Kubíčková veze národní dar v podobě originálního setu náušnic s vltavínem.Pravý vltavín pochází ze srdce naší krásné země a krajiny, kterou formovala řeka Vltava. Šperky tak čeští zlatníci vyrobili z tradičního českého materiálu,“ upřesnila k daru Lucie Komorousová, z Lucy Diamonds, který je určený pro charitativní aukci, jež je každoroční součástí soutěže Miss Earth.

Finalove saty od D SedlackoveSoučástí výbavy je i národní kostým z Rodné Hroudy od Marie Staré, jenž se nese v duchu jihovýchodní Moravy a byl inspirován ornamentem, který se ve vyšívané formě vyskytoval na lidovém kroji z okolí Moravských Kopanic. „Původní oděv byl střihem velmi prostý, avšak ozdoben překrásnými křížovými výšivkami. Ty jsme přenesli na látku a odekorovali tak poloprůsvitnou sukni, která dává vyniknout křivkám modelky. Vrchní část šatů tvoří ručně pletený top od babiček, který je velmi dominantní. Svou jemně krémovou barvou a hrubým vzorem je zajímavým kontrastem k lehounké sukni. Hlava je ozdobena pestrobarevným věnečkem, který je vytvořen z rozmanitých druhů suchých květů a rostlin,“ uvádí Marie Stará, zakladatelka a designerka značky Rodná Hrouda, jejímž cílem je nejen zdobit krásné ženy, ale také pomáhat. Tvorba národního kostýmu má charitativní podtext a stala se součástí projektu zpříjemňujícího život seniorům v Domově Na Zámku v Lysé nad Labem. Šaty budou po světové soutěži krásy Miss Earth 2016 vydraženy.

Nikdy jsem sama necestovala tak daleko, a tak je to pro mě úplně nová zkušenost. Těším se, že poznám nové lidi, novou zemi a určitě zažiju nezapomenutelné momenty. Od vítězek předchozích ročníků vím, že je to pracovně náročný pobyt, ale i přesto se moc těším,“ doplnila před odletem Kubíčková, která díky partnerovi soutěže, cestovní kanceláři Čedok, mohla odcestovat dobře vybavena a s několika kufry.

Více z rubriky Dámský svět

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.