Sociální sítě
Nahoru

Nové menu a netradiční zabijačka v Grand Cru: Objevujte chutě s Janem Punčochářem

Pražská restaurace Grand Cru vstupuje do podzimní sezóny s novým večerním menu a pro své hosty chystá i netradiční zabijačkové hodování. Oceňovaný šéfkuchař Jan Punčochář představí ojedinělá spojení chutí, se kterými se zákazník dříve možná nesetkal. 4 Restaurace GC„Pestrost gastronomie se zkrátka nikdy nevyčerpá. I po mnoha letech v branži mě stále baví objevovat nové chutě a pouštět se do zajímavých a kontroverzních kombinací. Jsem znám tím, že rád své zákazníky překvapuji a nechávám je poznávat chutě, na které by si doma jistě netroufli,“ vysvětluje šéfkuchař Grand Cru Jan Punčochář. 2 Jan Puncochar, OrisŠéfkuchař spolu se svým týmem chystá 8. a 9. listopadu neobvyklou zabijačku s černými lanýži. „Zabijačka je tradiční hostina podzimních dní. U nás v restauraci jsme ji ale pojali maličko jinak. Spojení luxusních černých lanýžů s klasickou zabíjačkou bude směs fenomenálních chutí. Naši hosté budou moct ochutnat třeba kedlubny plněné telecím prejtem, sušenými hříbky a černými lanýži nebo světlou polévku z vepřových žaludků s lanýži a zakysanou smetanou,“ upřesňuje Punčochář. Dále budou na menu jitrnice, kroupová jelita nebo presovaná vepřová hlava a líčka, vše v moderní úpravě s černými lanýži. 1 2016 PHOTOONE - 005Objevování netradičních chutí nabídne i podzimní večerní menu. Momentálně mezi hlavními chody figuruje srnčí kolínko s dýní, černými ořechy v sirupu a kandovanými brusinkami nebo jehněčí hřbet s cibulí, datlemi a omáčkou ze zeleného pepře. „Doufáme, že naše kuchyně vždy příjemně překvapí. Mě osobně baví například specifická chuť carpaccia z jelena s květákem a zimními lanýži, který podáváme jako předkrm. V případě dezertu bych zase doporučil povidlový dort s rumem, čokoládou a datlemi,“ dodává vítěz letošní ankety Zlatý kuchař Jan Punčochář. V nabídce nových jídel nechybí ani Punčochářův populární signature dish Holub z Anjou. 3 Srnci kolinko, dyne, cervne orechy v sirupu a kandovane brusinkyGrand Cru Restaurant si už přes dva roky zakládá na zážitkové gastronomii a párování jídla z čerstvých sezónních surovin s vínem. Při výběru vhodného vína, které padne novým pokrmům na míru, hostům poradí head sommelier a manažer restaurace Jakub Čebiš se svým týmem. „V minulosti jsem po boku Jana Punčocháře působil přes šest let. Těší mne, že můžeme navázat na předešlou spolupráci a snažit se dohromady co nejlépe propojit chutě vína a jídla. Skvělý gastronomický zážitek totiž vychází z celkového dojmu,” míní Jakub Čebiš. V současnosti Grand Cru Restaurant využívá inovativní technologii Coravin 1000, která umožňuje ochutnávat exkluzivní vína po skleničce, aniž by bylo nutné vytáhnout z lahve korek. 44 Restaurace GC II

Více z rubriky Gastro

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Prožijte Velikonoce v džungli města

    Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku o Velikonocích, nabízí se pro vás perfektní plán. Přijďte se připojit na speciální Velikonoční Jungle Brunch,...

    Marek Zelený22.3.2024
  • Hotel The Mozart Prague chystá velikonoční brunch

    Hotel The Mozart Prague připravil ideální příležitost, jak oslavit příchod jara s blízkými, a to speciální nedělní velikonoční brunch. Tento jedinečný...

    Jan Pešek20.3.2024
  • Světový den vody 2024

    Světový den vody každoročně připadá na 22. března a tento rok je hlavním mottem “Voda pro mír”. Světový den vody se...

    Marek Zelený19.3.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Velikonoce s Baronem

    Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt. Nenechte...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Barmani z Baru, který neexistuje přijíždí do Prahy

    V úterý 19. března se za smíchovský bar Back Doors postaví dvojice Rudolf Forman a Tomáš Křemenák z Baru, který neexistuje....

    Jan Pešek12.3.2024
  • V nově otevřeném Gabby’s baru se hraje

    Nově otevřený Gabby’s Irish Pub ve Vladislavově ulici se těší neuvěřitelnému zájmu. Od středy do neděle se zde přesně v 18hodin...

    Marek Zelený12.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.