Sociální sítě
Nahoru

Zlato v kosmetice

Hojivé a léčivé účinky zlata na lidský organismus jsou známy od dávných časů. Již 3.000 let před Kristem používali staří Egypťané zlato k léčbě řady onemocnění a elixíry ze zlata užívali na očištění těla i mysli. Věřili, a to oprávněně, že zlato v těle pracuje jako stimulátor energie a síly. Zlato svou barvou a leskem připomíná slunce, které bylo vždy považováno za dárce života, a byla mu připisována božská moc. Všichni slunce potřebují a malými kousky zlata, nošenými na těle, se lidé snažili přiblížit božskosti.

zlata-maskaV dnešní době se zlato využívá stále a jeho účinky jsou podložené řadou výzkumů. Zlaté plíšky se na mnoha klinikách vkládají pod kůži v místě opakovaných zánětů nebo jiných bolestivých onemocnění, protože prokazatelně tiší bolest a léčí záněty. Ne náhodou se zlato dodnes používá jako materiál zubních náhrad – je totiž stálé a působí protizánětlivě.

V kosmetice není zlato žádným nováčkem. Masky ze zlatých folií nebo šupinek si dopřávají dámy po celém světě a účinek zlata je na pleti vidět velmi rychle. Zlato odvádí toxiny, čistí a regeneruje pokožku. Podporuje také tvorbu kolagenu v kůži. Pleť, pravidelně zásobená zlatem, je na první pohled prozářená a zdravější.

Ve formě koloidního zlata, což jsou nano částice, rozpuštěné v kapalině, se tento vzácný kov používá v řadě pleťových krémů. Takřka každá významná firma má alespoň jednu řadu svých produktů s obsahem zlata. To má kromě již popsaných vlastností schopnost zvyšovat mikrocirkulaci krve, což zajišťuje zvýšený přísun živin a tím velmi pozitivní vliv na celkové omlazení pleti. Díky své velikosti působí na buněčné úrovni, stimuluje buněčnou aktivitu a napomáhá obnově pokožky.

zlato-prsa24 karátové zlato je bohatě obsaženo v krému No1 Bust, společnosti DiAngelo Cosmetics, který je určen pro dekolt. Dámám v jistém věku se začínají v dekoltu objevovat vrásky, které jsou pro jejich majitelky často trápením. Na evropském trhu je jen velmi málo produktů (a našem snad žádný), které se zaměřují právě na dekolt a jeho omlazení. Krém No1 Bust začne bohatě hydratovat pleť dekoltu a velmi znatelně nastartuje tvorbu kolagenu ke zpevnění pokožky a její vyšší pružnosti. Pleť bude během pár týdnů viditelně rozzářená, na omak pružná a pevnější a hlavně vrásky i rýhy v dekoltu začnou mizet, až se ztratí úplně.

Pokud budete krém No1 Bust aplikovat i na prsa, zaznamenáte zpevnění pokožky prsou a nezřídka se prsa zformují, zvednou a lehce zvětší. Nejedná se však o krém na zvětšení prsou, tenhle efekt nastává díky zpevnění jejich pokožky.

Krém No1 Bust pořídíte v kosmetických salonech i řadě e-shopů (včetně těch největších) za 2 100 Kč a jedno balení 120 ml vydrží na cca 6 až 7 měsíců každodenního používání.  Krém si rozhodně pořiďte a pokud jej budete používat trvale, s vráskami v dekoltu se můžete definitivně rozloučit.

 

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.