Sociální sítě
Nahoru

Polární záře nad Hergetovou Cihelnou už tuto středu

O tom, že v Hergetově Cihelně bude hostovat michelinskou hvězdičkou oceněný šéfkuchař z restaurace Fauna v Oslu – Bjørn Svensson, jsme již informovali. Nyní však známe už termín. Tuto středu, tedy 26. října, se přijede podívat na to, jak si vede jeho žák, šéfkuchař Cihelny Vojtěch Václavík, ale při té příležitosti připraví pětichodové menu s využitím opravdu unikátních skandinávských produktů zpracovaných v jeho vlastním, neméně unikátním stylu.

Bjorn fauna-4460A jelikož je skandinávská kuchyně v gastronomii něčím podobným, jako “nová černá” v módě, určitě je na co se těšit. Po Amuse bouche, kterým jsou slávky s bramborovou omáčkou a libečkovým olejem a mušle sv. Jakuba s verbenou a špenátem bude následovat jemňoučký hovězí tatarák s estragonovou emulzí a tradičním tvrdým sýrem Västerbotten, který se vyznačuje plnou chutí s jemnými tóny koření.

fauna-4444Jako jeden z hlavních chodů bude dominovat pečený krab královský s karamelizovaným zelím a křenem, na jehož jemnou chuť plynule naváže kambala s kompotem z grilovaného pórku s křupavým kadeřávkem a omáčkou z nakládaného medvědího česneku. Jasnou tečkou, tedy ještě než příjde na řadu dezert, je samozřejmě ikonické sobí maso. V případě pětichodového menu to bude dokonce výrazný sobí hřbet s chipsy z topinamburu, grilovaným jablkem a tymiánovou šťávou. A zmíněný dezert? Zmrzlina ze sušených švestek s pralinkou z lískových oříšků.

fauna-4438Unikátní skandinávské menu připravené Svenssonovým stylem vyjde na 1 750 Kč, přičemž při párování s víny je potřeba připravit si o něco více, a to 3000 Kč. Tuto událost by si opravdoví labužníci neměli nechat ujít.

Rezervace

Email: kontakt@cihelna.com,

Tel.: 296 826 103

Pro více informací volejte generálního manažera Erika: 739 682 209

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.