Sociální sítě
Nahoru

Jak si užít nezapomenutelnou dovolenou?

Myslíte si, že doba dovolených je už dávno pryč? Rozhodně ne. V současné době jsou stále možnosti, kam vycestovat. Může to být dovolená u moře v Turecku, stejně jako v Egyptě, kde ještě nyní můžete zažít poměrně příjemné teploty. Pokud máte raději tropy, zkuste Spojené arabské emiráty, kde vás počasí rozhodně nezklame. Zapomínat však nesmíme ani na ryze exotické destinace, kam dnes patří:

  • Dominikánská republika
  • Kuba
  • Mauricius

Tím máme zmapovány zajímavé destinace, které ani v současném podzimním období rozhodně nezklamou a kde budete mít jistotu, že vaše dovolená bude skutečně nezapomenutelná. Na co ale myslet dále?

dovolena iluxusPozor také na vaše zdraví

Rozhodně neopomíjejte fakt, že dovolenou si užijete jenom ve chvíli, kdy vás na ní nebudou trápit jakékoliv zdravotní potíže. Nezapomeňte léky na běžná nachlazení, stejně jako nezapomeňte ani léky spojené se zažíváním. Pokud jde o méně obvyklou lokalitu, rozhodně přijde vhod také očkování proti různým nemocem. To vše jsou cesty, jak si dovolenou užívat a jak nemít z ničeho strach. Dále nezapomínejte také na několik dalších věcí, jako jsou ochranné vitamíny na vlasy, které zajistí dokonalost vašeho účesu, stejně jako opalovací krémy, které ochrání vaši pokožku. To vše je v rámci dovolené také samozřejmou nezbytností, kterou neopomíjejte.

Poznávejte krásy země

Odpočinek na pláži a hotelový komfort spojený s all inclusive je rozhodně něco, co si nechá líbit každý návštěvník jakékoliv země. Pokud se jedná o vzdálenější destinaci, kam se jenom tak nepodíváte, nezapomínejte také na cestu spojenou s poznáním. Jsou to hlavně četné fakultativní výlety, které vás zavedou na místa, která vás uchvátí svou krásou. I s nimi by měla být spojena každá dovolená, a to i ta, která slouží primárně jenom k lenošení.

Přivezte si suvenýry

Památky na dovolenou nemusí být spojené jenom s vašimi vzpomínkami, nebo s vašimi fotografiemi. Nezapomínejte také na suvenýry. Nejlépe takové, které jsou pro danou zemi typické, nebo takové, které vám ji budou připomínat. Třeba smaltované cedule s nápisem mohou být něčím, co vám bude dlouhé roky připomínat cestu do konkrétní země. Hitem jsou ale i různé rukodělné výrobky, stejně jako řada dalších věcí, kterým žádný cestovatel neodolá.

Hlídejte ceny

Co dodat na závěr? Že nezapomenutelná dovolená by měla být také levná. Díky nabídkám, jako jsou first minute a last minute zájezdy dnes není problémem najít i exotické a jinak drahé destinace za poměrně lákavou cenu, která rozhodně nezklame. I to je cesta, jak na dovolenou nezapomenout. Samozřejmě v pozitivním duchu. Tedy s jistotou toho, že si najdete a užijete potřebný komfort a přitom za něho nezaplatíte více, než je nezbytně nutné. Správná koupě zájezdu může jeho cenu snížit oproti ceníkové hodnotě i o několik desítek procent.

 

Více z rubriky Romantika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.