Sociální sítě
Nahoru

PŘIJMĚTE POZVÁNÍ NA CESTU ZA PODZIMNÍ CHUTÍ…

Máte neuvěřitelně mlsný jazýček a milujete chuť delikátních surovin, která se vám rozplyne v ústech? Pak vás bezpochyby naše gourtmetská cesta doslova nadchne. Pozveme vás nejen za humna, ale i mnohem dál.

Selečí žebírka v tempuře s omáčkou Master Stock

KOKO HONG KONG: KOŘENĚNO JAPONSKEM

Kee Club nedávno uvedl novou hongkongskou restauraci Koko s izakaya konceptem, který představuje místo, jež kombinuje skvělé jídlo s barovým typem pití. Koko v překladu znamená „tady“, což dokonale odráží smysl izakayi s důrazem na interiérové detaily, skvělou hudbu a signaturní jídlo. Restaurace překvapí širokým výběrem rare a vintage saké, sestaveného podle Japan Craft saké společnosti. Nejpozoruhodnějším je bezpochyby „N“ saké, vyrobené z nejkvalitnějších Yamadanishki rýže. Menu je pak sestaveno tak, aby dokonale doprovázelo signaturní nápoje a odkazovalo na japonskou tradici v pravém slova smyslu. Nechybí tradiční pikantní rybí polévky, chi-toro tataráky s ponzu a wasabi či krevetové tempury.

Kontakt: www.kokohk.com

Typický japonský interiér se zvýšeným pultem k sezení

TEXTURE: ISLANDSKÁ INSPIRACE

Příběh michelinské londýnské restaurace Texture se začal psát už v roce 2007, kdy ohromila konzervativní Angličany svým severským pojetím fine dining kuchyně. Šéfkuchař Agnar Sverrisson přinesl do Anglie tehdy ne tak známou tradici islandské kuchyně, jež je velmi nápaditá, inteligentní a její pokrmy vynikají velkým kontrastem používaných surovin. Nově se Texture zaměřila na sezonní potraviny, jako je wye valley chřest podávaný s olivami, tvarohem a sněhem z hluboce zmraženého kozího sýra či zvěřinu ve všech podobách. Dopřát si můžete i speciální vánoční menu o šesti chodech za 3000 Kč, jehož zlatým hřebem je srnec na červeném zelí a růžičkové kapustě s čokoládovou redukcí. Na vinné párování si připravte 2400 Kč.

Kontakt: www.­texture-restaurant.co.uk

Lehce osolená islandská treska s pikantním chorizem a avokádovou pěnou

Industriálně řešený salonek restaurace Texture

KAMPA PARK: ROMANTIKA U VLTAVY

Užijte si tu pravou atmosféru setmělé Prahy při výjimečné večeři v Kampa Parku ve stylově zařízené restauraci nebo na intimnější kryté a vytápěné terase na břehu řeky s výhledem na Karlův most. Vyhlášený šéfkuchař Marek Raditsch, který se nově stal přítelem značky Breitling a jehož zápěstí zdobí model Breitling Chronomat, obměnil nejen stálé menu, kam přibyly hned dva hlavní chody a jeden předkrm, ale připravil také sezonní tematické novinky v podobě dýňové polévky, zapečeného kozího sýra se sušeným ovocem či pomalu pečeného jehněčího lýtka s růžičkovou kapustou. My jsme si nejvíce užili jeho kachní foie gras v nové úpravě – prudce opečená, servírovaná na briošce s rebarborovým kompotem a ibiškovou redukcí.

Kontakt: Na Kampě 8b, Praha 1, www.kampagroup.com

Grilovaná chobotnice s hříbkovým rizotem

Výhled ze zasklené terasy je opravdu dechberoucí

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.