Sociální sítě
Nahoru

Sandra Parmová ve světě hodinek

Rok se s rokem sešel a veletrh hodinek SEW je opětovně za dveřmi. Letos se koná ovšem o něco později, a svým termínem tak navazuje na německou exhibici luxusních hodinek v Mnichově. Už tento pátek a sobotu, tedy od 4. do 5. listopadu, se prostory brněnské Moravské galerie opětovně zaplní luxusním zbožím ze světa jemné mechaniky. Slavnostním večerem bude provázet půvabná Sandra Parmová. Ta si našla chvilku i na nás a tak přinášíme krátký rozhovor.

_DSC2691Sandro, na téma hodinek jsme spolu mluvili už v minulém roce, jak se od té doby vyvinul váš cit pro tyto tikající klenoty? Koneckonců rok je dlouhá doba…

Máte pravdu, rok je opravdu dlouhá doba. Loni jsme se bavili o tom, že se mi líbí hodinky od Michaela Korse, teď dávám daleko víc, tedy po designové stránce, přednost jednodušším modelům hodinek. Už nepotřebuji tolik lesku a kamínků (smích). Hodně se mi líbí nadčasové modely napříč různými značkami a právě proto jsem spojila svou tvář s hodinářstvím Pohanka & co. Nafotili jsme spolu i sérii portrétů, na kterých mé zápěstí zdobí jednoručkové Schaumburg Watch nebo obdélníkové Louis Chevrolet. Pravda je ale taková, že mě zatím zajímají spíše jako doplněk, než jako tikající umění – jako to máte například vy.

_DSC2786Žijete v Brně, které žije. Lákají vás skvělé bary, vytříbené restaurace a dokonce i plesy, jako je třeba Ples jako Brno. Vnímáte osobně, jak se Brno mění? Vyvíjí? A co plesy, chodíte si je užít?

V Brně žiji tak napůl, ve druhé půlce měsíce jsem buď v Praze nebo rodném Frenštátě, takže toho času na objevování města není zase tolik. Každopádně Brno mám ráda a vůbec jižní Moravu jako takovou. Naposledy mě uchvátila restaurace Barrio Gotico Cafe v Kurdějově, to byl pro mě mimořádný gurmánský zážitek a pak v Brně zbožňuji pizzu v La Patas. Do barů se dostanu jen výjimečně, ale moc se těším, až se mi jednou povede navštívit Super Panda Circus, ten prý stojí za to. Na plese jsem byla naposledy možná před deseti lety, v poslední době mi to nevycházelo, ale o Plese jako Brno jsem hodně slyšela, dokonce samou chválu, takže kdo ví, třeba opráším nějaké taneční kroky a na tom následujícím se potkáme (smích).

Jak se těšíte na SEW? Potkáváte na akcích, které moderujete, hodně přátel? A jak vnímají hodinky právě oni?

Na veletrh výjimečných hodinek SEW se těším moc, jeho věhlas i úroveň rok od roku roste. Už teď je tato akce mezi odborníky i veřejností vyhlášená a sama jsem zvědavá, kam se to vyvine v dalších letech, pokud to půjde tímto tempem. Jinak co se týká akcí, které moderuji, nebo se jich účastním jako host, skoro vždycky tam potkám nějaké známé nebo přátele. A mnozí z nich hodinky nosí nebo se o ně alespoň zajímají. Už teď dokonce vím o několika mých kamarádech, kteří na letošní veletrh SEW dorazí, aby se pokochali krásnými kousky, které tam budou k vidění, vyzkoušení i zakoupení.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.