Sociální sítě
Nahoru

INOVATIVNÍ ŘEŠENÍ PLATBY NA ČERPACÍCH STANICÍCH

Shell Czech Republic a.s. dnes společně se společností Mastercard oficiálně představuje nové inovativní řešení, které zákazníkům umožní komfortnější a bezpečnější platby za pohonné hmoty. Poprvé v České republice tak budou mít řidiči od 28. listopadu 2016 na většině čerpacích stanic Shell možnost využívat digitální peněženku Masterpass by Mastercard a jejím prostřednictvím hradit paliva přímo z vozu pouhým naskenováním QR kódu na výdejním stojanu ještě před natankováním paliva.

Shell a Mastercard_01Platbu bude možné provést chytrým mobilním telefonem nebo tabletem přímo od tankovacího stojanu a díky nádvorní obsluze tak řidič u většiny čerpacích stanic Shell vůbec nebude muset vystupovat z vozu, pokud nebude chtít. Za spojením společností Shell a Mastercard stojí oboustranné nadšení pro inovace. Služba Masterpass v tomto ohledu nabízí bezpečné, prověřené a technologicky pokročilé řešení. Ve srovnání se standardním způsobem platby v obchodě čerpací stanice přináší jiný druh komfortu a také výraznou časovou úsporu pro zákazníka.

Vedle neustálého vývoje v oblasti nabídky paliv jsme v několika uplynulých letech přišli s řadou inovativních doprovodných služeb na našich čerpacích stanicích, které se setkaly s velkým zájmem zákazníků. Jsem velmi rád, že dnes můžeme ve spolupráci se společností Mastercard jako první nabídnout českým řidičům pohodlnější a rychlejší formu platby za pohonné hmoty přímo u našich stojanů. Placení pomocí aplikace Masterpass na našich čerpacích stanicích ocení nejen časově vytížení řidiči díky rychlosti celého platebního procesu, ale také například rodiče cestující s dětmi, kteří je teď vůbec nemusejí pouštět z dohledu. Věříme, že zákazníci tuto inovativní a komfortní službu využívající nejmodernější platební technologie na našich čerpacích stanicích ocení,“ uvedl Petr Pražský, ředitel provozu čerpacích stanic Shell ve střední a východní Evropě. Česká republika je pro Shell druhou zemí na světě, kde budou mít zákazníci možnost zaplatit za palivo přímo z vozu.

Masterpass  jsme v České republice uvedli v roce 2015. Od té doby neustále rozšiřujeme naše služby a zahajujeme spolupráci s partnery z různých sektorů. Jsme rádi, že se dnes můžeme spojit se společností Shell a nabídnout naši digitální peněženku Masterpass také českým řidičům na většině čerpacích stanic Shell po celé České republice. I nadále tak díky tomu můžeme měnit způsoby, kterými lidé platí každý den,“ dodal Miroslav Lukeš, Mastercard Cluster Manager pro Českou republiku, Slovensko a Rakousko.

Digitální peněženku Masterpass by Mastercard bude možné stáhnout jako standardní aplikaci s názvem Masterpass na Google Play pro zařízení s operačním systémem Android nebo v App Store pro zařízení s iOS. Poté stačí několik jednoduchých kroků pro nastavení aplikace a služba je připravena k použití na většině čerpacích stanic Shell v České republice a dále také u více než dvou tisíc českých obchodníků, stovky tisíc internetových obchodů a šesti milionů obchodníků umožňujících bezkontaktní platby po celém světě. Společnost Shell zároveň věří, že čeští řidiči také ocení plánované rozšíření této služby i na myčky na vybraných čerpacích stanicích.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.