Sociální sítě
Nahoru

Na luxusní dovolenou neodjíždějte bez pojištění

Chystáte si dopřát pořádnou odměnu a odpočinek? Zima je k tomu příznivým obdobím. Na své si přijdou milovníci sportů, kteří ocení nabídky světově známých lyžařských středisek, i všichni, kdo upřednostňují raději válení se na pláži. Mnoho přímořských destinací je možné navštívit celoročně, mimo hlavní sezónu je to určitě příjemnější.

S výběrem luxusní dovolené vám nejspíš radit nemusíme, zkuste prozkoumat nabídky cestovních kanceláří, nebo si nechte naplánovat zájezd na míru. Na internetu určitě narazíte na mnoho agentur, které takové služby nabízí. Je jen na vás, jestli se chcete vydat prozkoumávat krásy deštných pralesů v Jižní Americe či svahy švýcarských Alp. Jediné, co moc nedoporučíme, je návštěva severských zemí. Například Norsko je sice nádherné, ale v zimě si tamní přírodu moc neužijete, na dlouhé výšlapy do hor to totiž není.

jamaica-816673_1280

V exotických destinacích je obzvlášť důležité pamatovat na zdraví

Exotických míst k prozkoumání je na světě nespočet. Některá pomalu přestávají být exotikou (např. Bali), v jiných turisty stále moc běžně nepotkáte. Jenže když se vydáte do takové lokality, je obzvlášť důležité myslet na své zdraví. Několik měsíců před odjezdem byste si měli dojít k lékaři na očkování proti v zahraničí běžným nemocem (žloutenka, zimnice, tyfus, cholera a další) a s předstihem byste si měli zařídit i cestovní pojištění.

Kvalitní cestovní pojištění pamatuje na mnoho negativních situací, které by se vám na dovolené mohly přihodit. Primárně jde sice o zdraví, ale často je zahrnuto i proplácení ukradených zavazadel, způsobení škody na zdraví či majetku nebo storno zájezdu. Podle účelu cesty je pak možné připojistit speciální vybavení (golfovou výbavu, kolo, lyže, …).

Vás by ale při cestě za exotikou či na svah mělo zajímat především zdravotní hledisko. Obzvláště v tom druhém případě, tedy na horách, dochází ke zraněním poměrně často. Jedná se především o úrazy, jejichž léčba bývá nákladnější, protože každý druhý lyžařský úraz je vážný. Navíc tomu může předcházet výjezd horské služby na místo úrazu či následný transport do nemocnice. Nechceme vás rozhodně strašit, ale opravdu jste připravení na všechno? Víte, jaké jsou limity pojistného plnění v případě zranění, trvalých následků způsobených úrazem, či dokonce smrti následkem úrazu? Do jaké výše vám pojišťovna proplatí léčebné výlohy a zubní ošetření? Zaplatí za vás převoz do české nemocnice?

K luxusní dovolené patří spolehlivá ochrana

Když jedete do Chorvatska, nároky na cestovní pojištění jsou jiné, než když cestujete do exotických destinací nebo se chystáte provozovat třeba adrenalinové sporty. Základem všeho ale je volba spolehlivé pojišťovny, kde vám poradí a případně rovnou připraví cestovní pojištění na míru.

Nejširší pojistnou ochranu na českém trhu nabízí ERV Evropská pojišťovna, o čemž svědčí několik ocenění, kterými se pojišťovna pyšní. Jako nejlepší pojišťovnu poskytující cestovní pojištění ji více než deset let pravidelně oceňují odborníci i veřejnost.

ERV Evropská nabízí několik balíčků pojištění podle typu dovolené, takže si určitě vyberete. Případně pokud cestujete alespoň 3× do roka, vyplatí se vám celoroční cestovní pojištění, se kterým přišla tato pojišťovna v Čechách jako první.

Nezapomeňte tedy, že exotická dovolená vám přinese spoustu radosti a zážitků, ale musíte se na ni dobře připravit.

 

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky PR články

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.