Sociální sítě
Nahoru

Rozhodnutí ÚPV potvrzuje, že ELTON hodinářská, a.s. je jediným oprávněným výrobcem hodinek PRIM

Přelomové rozhodnutí v dlouholetých sporech o OZ PRIM vydal 9.listopadu 2016 Úřad průmyslového vlastnictví (ÚPV). Předseda ÚPV tímto rozhodnutím zamítl rozklad společnosti MPM Quality v.o.s. proti dřívějšímu rozhodnutí ÚPV, kterým byla prohlášena za neplatnou slovní ochranná známka PRIM, a to pro výrobky ve třídách 9 a 14. To znamená, že slovní ochranná známka PRIM č 311604 je aktuálně zrušena, a to pro téměř všechny výrobky ve třídě 9 (s výjimkou hasicích přístrojů) a především pro všechny výrobky ve třídě 14 (tj. budíky, hodiny, hodinky a další podobné přístroje, drahé kovy, šperky, drahokamy atd.) Toto rozhodnutí předsedy ÚPV je pravomocné.

_MG_4850Tento závěr, stejně jako další dřívější rozhodnutí soudů a ÚPV, znamená, že společnost MPM-QUALITY v.o.s. nemá v ČR platně zapsanou žádnou ochrannou známku PRIM pro náramkové hodinky. Oproti tomu společnost ELTON hodinářská a.s. má podle pravomocných rozhodnutí soudu (např. rozhodnutí Vrchního soudu v Praze z 19.3.2015) právo v České republice používat na své výrobky (náramkové hodinky) označení PRIM i ochrannou známku EU ve znění MANUFACTURE PRIM 1949.

_MG_4862Společnost MPM QUALITY v.o.s. se v poslední době obrátila prostřednictvím svého právního zástupce na prodejce náramkových hodinek vyrobených společností ELTON hodinářská a.s. a na některá média, která o výrobě hodinek v Novém Městě nad Metují informovala ve svých reportážích a obvinila je z nekalosoutěžního jednání. Jak vyplývá ze všech aktuálních pravomocných rozhodnutí, toto tvrzení není oprávněné a podložené žádnými pravomocnými rozsudky a důkazy. „Naopak, podle našeho názoru je to společnost MPM QUALITY v.o.s., která se nabízením a prodejem náramkových hodinek s označením PRIM dopouští nekalé soutěže vůči naší společnosti, která je historickým a tradičním výrobcem náramkových hodinek PRIM,“ vysvětluje Martin Pabiška, generální ředitel společnosti ELTON hodinářská a pokračuje: „Konkrétně se dle našeho názoru MPM Quality v.o.s. dopouští klamavého označování zboží a služeb ve smyslu § 2978 nového Občanského zákoníku, tím, že navozuje u spotřebitelů domněnku, že se jedná o náramkové hodinky, vyrobené v ČR společností ELTON hodinářská. Naše společnost nyní určitě využije všech zákonných prostředků k ochraně svých práv vztahujících se k OZ PRIM,“ uzavírá Martin Pabiška.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.