Sociální sítě
Nahoru

OPRAVDOVÁ CHUŤ JAPONSKA

2h

V polovině listopadu prolétla londýnskou Heddon Street v Soho vůně Asie. Své dveře tu totiž otevřela restaurace Sakagura s originálním japonským konceptem. V návaznosti na úspěch její sesterské pobočky v New Yorku, i na londýnskou Sakaguru byly kladeny velké nároky. Perfektně servírované pokrmy připomínají miniaturní malířské palety a nabízejí svým hostům zcela autentické chutě Japonska. V Sakaguro ale neočekávejte jen tradiční sushi a sashimi, vychutnat si budete moci i oblíbené tataráčky z různých druhů ryb i exotického ovoce, yakisoba nudle na mnoho variant či tradičního čerstvého humra. Skvělým řešením pro opravdové gurmety je pak shokado bento, neboli degustační podnos s výběrem ze sedmi jídel. Nechte se tedy pozvat na cestu napříč Japonskem a jeho originálními chutěmi. Ochtnejte například zeleninovou tempuru servírovanou s gratinovanou ředkví a dipem konbu dashi za 520 Kč nebo hovězí steak z kobe wagyu, s welšskou mořskou solí a čertvým wasabi za 1150 Kč.

Kontakt: 8 Heddon Street, Londýn, sakaguralondon.com

2b

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.