Sociální sítě
Nahoru

Edox pro Sauber F1 Team

Certina převzala otěže závodů WRC od privátní značky Edox už v roce 2015. Edox tak hledal cestu, kudy se navrátit do světa automobilových závodů. Koneckonců edice Chronorally má jasně navrhované prvky a její detaily k ničemu jinému ani snad odkazovat nemohou. Novým partnerem se tak stala stáj Sauber F1 Team, se kterou pro změnu léta pracovala právě Certina. To je rivalita, co?

38001 TIN1 NBUJ_PRJenže limitovaná edice hodinek na sebe dala čekat opravdu dlouho a trvalo skoro celou sezónu, než byla konečně uvedena na trh (ačkoli si svou premiéru odbyla na veletrhu BaselWorld 2016). Formule mezitím hrdě ukázaly logo hodinářského partnera, stejně jako piloti na svých přilbách, a tak už bylo na čase poklonit se zpět.

Japanese GP Friday 07/10/16Na řadu tak přišla první 555 kusá edice poměrně robustních hodinek, které sází na karbonový číselník a barevně ladící modrou výseč pro zobrazení jména dne, k čemuž slouží retrográdní ručka. Ta náleží baterií poháněnému strojku, který nabízí také zobrazení data a chronografu. Není opravdu žádnou novinkou, v edici se totiž již objevil, a tak si Sauber vysloužil jen změnu barev, což je škoda.  Skalní fanoušky však určitě potěší. A ty ostatní? Ty si počkají na opravdovou poctu, která by měla přijít co nevidět. Vždyť veletrh BaselWorld je téměř za dveřmi.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.