Sociální sítě
Nahoru

Fotoaparát s funkcí smartphonu

Společnost Eastman Kodak Company a skupina Bullitt představily smartphone KODAK EKTRA, který těží z bohaté historie fotoaparátů i filmů Kodak a nyní vstupuje na český trh. Smartphone, s cenovkou pouhých 14 490 Kč, poháněný výkonným desetijádrovým procesorem MediaTek Helio X20 a 3 GB RAM cílí na milovníky fotografie. Jeho designu dominuje výrazná obruba čočky fotoaparátu, grip na spodní hraně pro lepší úchop a nechybí ani dvoustupňová spoušť, která při vypnutém displeji umožňuje rychlé spuštění aplikace fotoaparát. Srdcem hlavního fotoaparátu je 21Mpx snímač s rychlým ostřením ukrytý za optikou s clonovým číslem f/2.0. Senzor je opatřený optickou stabilizací obrazu, duálním LED bleskem a technologií ARCSOFT pro skvělé snímky za špatného osvětlení. Tomu sekunduje přední fotoaparát s rozlišením 13 Mpx s fázovým ostřením a clonovým číslem f/2.2. Pro uložení snímků je připravena interní paměť o velikosti 32 GB a slot pro karty microSD. KODAK EKTRA těží také z tiskařských zkušeností značky a poskytuje možnost okamžitého objednání tisku fotografií a jejich následné doručení na adresu uživatele.

Kodak_Ektra_02 (2)Kodak Ektra je vybaven snímačem s rozlišením 21 Mpx a dokáže tak zaznamenat každý detail. Pro náročné situace je opatřen optickou stabilizací obrazu, která zajišťuje ostré snímky za všech okolností a umožňuje použití delších expozičních časů. O přísun světla k senzoru se stará optika s clonovým číslem f/2.0 a certifikovanou vrstvou společnosti Kodak, která usnadňuje průchod světla. Použitá technika spolu s technologií ARCSOFT Night Shot umožňuje použití nízké citlivosti ISO a omezení šumu. S funkcemi Dynamické Ostření, Sledování Objektu a rychlým PDAF ostřením nebude problém zaostřit ani na sportovce, zvířata či jiné pohyblivé cíle.

Kodak_Ektra_01 (2)Neméně důležitá je aplikace fotoaparátu, která je vybavena intuitivním a rychlým přepínáním fotografických režimů pomocí rotačního ovladače ve stylu klasických zrcadlovek. Uživatel může volit z režimů HDR, Krajina, Portrét, Makro, Sport, Noc, Panorama a Bokeh, doplněných režimem Inteligentní automatika, který vše nastaví sám. Nechybí ani manuální režim, který dá zkušeným uživatelům absolutní kontrolu nad expozicí.

Ačkoliv je fotoaparát opatřen funkcemi pro potlačení obrazového šumu, jsou chvíle, kdy fotografie i tak uživatel chce upravit. Proto je Kodak Ektra vybaven již z výroby aplikací Snapseed, která je skvělým nástrojem pro úpravu snímků v terénu. S její pomocí lze vytvořit skutečně působivé fotografie a následně je snadno odeslat na sociální sítě, nebo pomocí aplikace Prints nechat profesionálně vytisknout a nechat si ji doručit přímo na svou adresu.

Kodak Ektra není jen skvělý fotoaparát, ale také výkonný smartphone s 5palcovým Full HD displejem. Jeho desetijádrový procesor MediaTek Helio X20 zajistí spolu s 3 GB RAM dostatek výkonu a 32GB interní paměť doplněná o slot na microSD karty prostor pro nepřeberné množství fotografií. V jeho výbavě nechybí ani podpora rychlých datových přenosů LTE či moderní konektor USB-C, pomocí kterého uživatel rychle dobije velký 3000mAh akumulátor.

Pro milovníky starých filmů a nostalgické estetiky je předinstalovaná aplikace Super 8, která nabízí profesionální video-efekty, se kterými lze natočená videa transformovat do podoby snímků natočených analogovou kamerou na úspěšné filmy společnosti Kodak z řady Super 8.

Více z rubriky Mobily

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.