Sociální sítě
Nahoru

Misiones de Rengo: Populární misionářské víno z Chile

Chilské vinařství Misiones de Rengo má nového distributora pro český trh. Od ledna jeho populární vína posílila portfolio distribuční společnosti Premier Wines & Spirits. Vinařství Misiones de Rengo vzniklo roku 2001 na území města Rengo v samém srdci Chile. Během pěti let se z něj stala nejrychleji rostoucí a jedna z nejprodávanějších značek vína v zemi. Název vinařství odkazuje na španělské misionáře, kteří do Chile přinesli první keře vinné révy. „Jde o progresivní vinařství, které svou filozofii staví především na preciznosti a respektu ke kvalitním vínu. Není divu, že si Misiones de Rengo vysloužili obdiv nejen v Chile a Latinské Americe, ale také v mnoha státech Evropy,“ říká Alexander Suja, marketingový ředitel společnosti Premier Wines & Spirits.

Misiones de RengoMisiones de Rengo představuje moderní vinařství, které navazuje na tradice chilských a španělských vinařů. Kříž na etiketách všech produktů symbolizuje dlouhou historii a dědictví města Rengo, v němž bylo vinařství založeno. Za svou krátkou existenci se značka dočkala několika ocenění v čele se stříbrnou medailí z prestižních Decanter World Wine Awards. „Už v roce 2006 se povedlo Misiones de Rengo prosadit na velice konkurenčním chilském trhu. Dnes se řadí k nejlépe prodávaným vínům v celé Chile, což je pro takto mladé vinařství obrovský úspěch,“ vysvětluje Alexander Suja. Novou kapitolu chilské vinařství otevřelo roku 2013, kdy své sídlo přesunulo z domovského Renga do oblasti Isla de Maipo.

Hlavní vinařkou Misiones de Rengo je od roku 2016 Francesca Perazzo. Právě ona dohlíží na výrobní proces produktů z portfolia společnosti, mezi nimiž nechybí ani vína řady Varietal. Při její práci dochází k minimálnímu zasahování do přípravy vína, naopak upřednostňuje přírodní postupy a udržování originální podoby hroznů. „Na tuzemský trh uvádíme hned několik finančně dostupných vín z produkce Misiones de Rengo. Konkrétně jde o Cabernet Sauvignon Varietal, Chardonnay Varietal, Sauvignon Blanc Varietal a Carmenere Varietal,“ dodává Alexander Suja z Premier Wines & Spirits.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.