Sociální sítě
Nahoru

Začíná sezóna polární tresky

Od ledna do března nabízí řada skandinávských restaurací menu založené na chutném mase polární tresky, která se smí lovit pouze v zimních měsících. Do Prahy tuto gastronomickou tradici přinesla populární fine dining restaurace Kampa Park, která bude speciality z výtečné ryby nabízet již pošesté. A proč je polární treska považována za tak mimořádnou pochoutku? Tyto ryby migrují v chladných vodách za polárním kruhem, díky čemuž má jejich maso jemnou a delikátní chuť. Navíc má polární treska ideální nutriční složení a je velmi zdravá.

_MG_9477-01(1)Při sestavování menu se šéfkuchař Kampa Parku Marek Raditsch inspiroval ve Skandinávii, především v Norsku a Švédsku, kde má sezónní menu z polární tresky dlouhou tradici. A co všechno na hosty v Kampa Parku čeká? Jako amuse bouche se podávají tresčí játra, jejichž jemná chuť je zvýrazněna jarní cibulkou. Klasický předkrm obstará ojedinělá lahůdka v podobě tresčího jazýčku, který je osmažen do křupava v těstíčku z japonského panka a dochucen tymiánem a kajenským pepřem. _MG_9579(1)Podává se se salátem z červené řepy a koprovým aioli. „Právě maso z jazyka tresky je nejkřehčím kouskem celé, zhruba pětikilové ryby,“ vyzdvihuje mimořádnou delikatesu Marek Raditsch. Dalším chodem bude hutná rybí polévka, která je letos kreativně připravena jako hold thajské kuchyni, a je tudíž dochucena kokosovým mlékem a citronovou trávou.

Jako hlavní chod se v Kampa Parku servíruje pečená polární treska se slávkami, doplněná křupavým baby salátem a bramborovou omáčkou ochucenou libečkem, tedy čistá a jednoduchá úprava, která nechá vyniknout chuť lahodného masa. Přestože porce tresky je poměrně velká, hosty čeká ještě typický skandinávský dezert v podobě vařené „rýže a la Malta“ s mandlemi, malinovou omáčkou a jemným sorbetem.

_MG_9601(1)Cena čtyřchodového menu činí 1350 korun.

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.